Autor: Dávid Soboň
Vydavateľstvo: Monokel 2024
EAN: 9788082340276
Surová ryba, ocot, ryža a sušená morská riasa?
čítať viacSurová ryba, ocot, ryža a sušená morská riasa? To neznie ako recept na vyhlásenú delikatesu. A predsa si sushi, lebo o tom je reč, svojou špecifickou chuťou podmanilo celý svet. Spoznajte vôňami nasiaknutý príbeh japonského národného jedla a vyberte sa po jeho stopách od horských ryžových plantáží cez opulentné bankety, chaotické a ukričané rybie trhy, historické uličky s prvými sushi stánkami až po moderné reštaurácie súčasného Tokia. Tento vtipný ilustrovaný sprievodca vám ponúkne nielen množstvo prekvapivých príbehov, ktoré siahajú do dávnej i nedávnej minulosti, ale aj neobyčajný portrét krajiny, ktorá odjakživa fascinovala a inšpirovala nielen svojimi chuťami.