Fyzika a chémia v kuchyni
Autor: Milan Sikirica
Vydavateľstvo: PERFEKT 2019
EAN: 9788080469214
Prečo je obloha modrá? Ako sa vyrába domáca zmrzlina? Na akom princípe funguje hasiaci prístroj? Čo spôsobuje kyslé dažde? Ako vzniká dúha? Prečo sa smrad šíri tak rýchlo?
čítať viacPrečo je obloha modrá? Ako sa vyrába domáca zmrzlina? Na akom princípe funguje hasiaci prístroj? Čo spôsobuje kyslé dažde? Ako vzniká dúha? Prečo sa smrad šíri tak rýchlo?
Pomocou 70 jednoduchých pokusov si vysvetlíme chemické a fyzikálne javy okolo nás. Vyrobíme si sopku, lízanku, atrament, lepidlo, ozdoby, kameru aj domácu batériu. Preskúmame zloženie červenej kapusty, mydla aj slimačej ulity. Zázračnými experimentmi zmeníme farbu kvetu, pretiahneme vajce cez hrdlo fľaše a zhasneme sviečku bez sfúknutia.