Obsah: 1.Mikroorganizmy dôležité v potravinárstve 2.Faktory ovplyvňujúce rast mikroorganizmov v potravinách 3.Kontrola mikroorganizmov v potravinách - predlžovanie trvanlivosti potravín 4.Mikrobiológia produktov a potravín rastlinného pôvodu 5.Mikrobiológia produktov a potravín živočíšneho pôdodu 6.Mikrobiológia lahôdkárskych výrobkov 7.Mikrobiológia medu 8.
Učebnica môže byť využitá pri modernizácii a skvalitnení vzdelávania v poľnohospodárskej praxi, pri tvorbe koncepcií a projektov poľnohospodárskeho zamerania, realizácii praktického chovu a šľachtenia hospodárskych zvierat na úrovni podniku, na produkciu živočíšnych produktov, ako aj plemenárskych pracovníkov, chovateľských zväzov a podobne.
Vysokoškolská učebnica
Vysokoškolská učebnica pre študentov SPU v Nitre.
Chov koní patrí v posledných desaťročiach medzi najviac sa rozširujúce odvetvia poľnohospodárstva a spoločenskej sféry. A práve v tomto roku má študijný program hipológia na našej univerzite malé jubileum desať rokov. Autorský kolektív popredných hipologických odborníkov na Slovensku pod vedením prof. Ing. Marka Hala, PhD.