Autor: Tom Hillenbrand
Vydavateľstvo: mamaš 2021
EAN: 9788097389567
Ďalšia kulinárska detektívka Toma Hillenbranda, v slovenskom preklade, v našej ponuke – a samozrejme s ňou šéfkuchár-vyšetrovateľ Xavier Kieffer, ktorý musí opäť riešiť nový prípad. Na honosnej večeri v Paríži má slávny suši majster očariť miestnu smotánku, no ešte pred hlavným chodom padne na zem mŕtvy. Príčina smrti: otrava rybím mäsom.
čítať viacĎalšia kulinárska detektívka Toma Hillenbranda, v slovenskom preklade, v našej ponuke – a samozrejme s ňou šéfkuchár-vyšetrovateľ Xavier Kieffer, ktorý musí opäť riešiť nový prípad.
Na honosnej večeri v Paríži má slávny suši majster očariť miestnu smotánku, no ešte pred hlavným chodom padne na zem mŕtvy. Príčina smrti: otrava rybím mäsom. Luxemburský kuchár Xavier Kieffer má pochybnosti o tom, že by išlo len o nešťastnú náhodu, a tak sa pustí do pátrania. Stopy ho privedú na zaujímavé miesta z prepychového života parížskeho starostu cez úplne nový svet japonskej kuchyne až do rybárskej lode talianskych lovcov tuniakov. Pri vyšetrovaní na vlastnú päsť zistí, že niektoré ryby sú drahšie než zlato, a dokonca cennejšie ako ľudský život.
,,Tom Hillenbrand píše o kuchyni tak zblízka, až mám pri čítaní pocit, že som vo vlastnej kuchyni.,,
Tim Raue, nemecký šéfkuchár
,,Tom Hillenbrand obdivuhodne prepája pútavý detektívny žáner s napínavým, no i veľmi realistickým pohľadom do temných hlbín špičkovej gastronómie.,,
Hendrik Werner, Weser Kurier