Autor: Jana Venhartová, Samuel Rybnikár, Tomáš Gábriš
Vydavateľstvo: Nakladatelství C.H.Beck-SK 2022
EAN: 9788082320162
Publikácia je prvou svojho druhu na knižnom trhu nielen v Slovenskej, ale i v Českej republike.
čítať viacAlena Nagyová
Univerzita veterinárneho lekárstva v Košiciach 2020 16,11 €Žiarovská Jana a kolektív
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre 2023 16,52 €Publikácia je prvou svojho druhu na knižnom trhu nielen v Slovenskej, ale i v Českej republike. Autorský kolektív skúsených vysokoškolských pedagógov z Právnickej fakulty Trnavskej univerzity a odborníkov zo súdnej a potravinárskej praxe (Najvyšší súd Slovenskej republiky, Potravinárska komora Slovenska) prináša systematický výklad základných princípov a inštitútov potravinového práva, pričom vychádza predovšetkým z vnútroštátneho právneho poriadku a z právnych noriem Európskej únie. Reflektuje tiež aktuálnu rozhodovaciu činnosť vnútroštátnych najvyšších súdnych autorít, ako aj rozhodovaciu činnosť Súdneho dvora Európskej únie a Európskeho súdu pre ľudské práva. Autori venujú osobitnú pozornosť aktuálnej problematike označovania potravín a bezpečnosti potravín, nechýba ani podrobné spracovanie úradných kontrol potravín a trestania v potravinovom práve.
Vysokoškolská učebnica je určená predovšetkým študentom právnických fakúlt, využiť ju však môžu i študenti v študijnom odbore potravinárstvo. S ohľadom na obsah a na spracovanie možno knihu odporučiť aj sudcom, advokátom, zamestnancom orgánov úradnej kontroly potravín a tiež subjektom v potravinárskej praxi.
Kolektiv autorů
Lenka Bogárová, Katarína Eliášová
Jana Venhartová, Samuel Rybnikár, Tomáš Gábriš
33,25 €