0

Knihy

Menej známe druhy zeleniny

Menej známe druhy zeleniny

Autor: Miroslav Šlosár, kolektiv
Vydavateľstvo: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre 2022
EAN: 9788055225562

Zelenina je veľmi dôležitou a nepostrádateľnou zložkou ľudskej výživy vďaka obsahu rôznych, zdraviu prospešných látok. Medzi tradične pestovanú zeleninu na Slovensku môžeme zaradiť kapustu hlávkovú, mrkvu siatu, cibuľu kuchynskú, papriku ročnú, rajčiak jedlý, šalát hlávkový ako aj iné významné druhy.

čítať viac

Ďalšie vydania a podobné tituly

Menej známe ovocné druhy 2. diel

Menej známe ovocné druhy 2. diel

Marián Komžík

Marián Komžík 2022 12,51 €
Menej známe ovocné druhy. I. diel

Menej známe ovocné druhy. I. diel

Marián Komžík

Marián Komžík 2021 12,51 €
Menej známe ovocné druhy. I. diel

Menej známe ovocné druhy. I. diel

Marián Komžík

Marián Komžík 2021 12,51 €
Známe miesta, známe tváre

Známe miesta, známe tváre

Viera Švenková

Vydavateľstvo Spolku slovenských spisovateľov 2023 9,81 €
Dostupnosť:
Dodanie 1 až 7 dní

Dostupnosť v kníhkupectve:
Academia, Bratislava - nie Pergamen, Senec - nie

10,66 € Bežná cena 11,22 €
 

Viac o knihe

Zelenina je veľmi dôležitou a nepostrádateľnou zložkou ľudskej výživy vďaka obsahu rôznych, zdraviu prospešných látok. Medzi tradične pestovanú zeleninu na Slovensku môžeme zaradiť kapustu hlávkovú, mrkvu siatu, cibuľu kuchynskú, papriku ročnú, rajčiak jedlý, šalát hlávkový ako aj iné významné druhy. Vo svete sú však v závislosti od lokality bežne pestované aj niektoré druhy zeleniny, ktoré v podmienkach Strednej Európy môžeme označiť za málo známe a pestované. Viaceré z nich pochádzajú z tropických alebo subtropických oblastí a vyznačujú sa teda vyššími teplotnými nárokmi, ale zároveň aj odolnosťou voči suchším podmienkam prostredia.

Klimatické zmeny, spoznávanie nových kultúr a jedál počas cestovania nám dáva podnety na hľadanie a hodnotenie možností pestovania nových plodín na Slovensku, ktoré by mohli obohatiť našu stravu o cenné nutričné látky. V rámci tejto odbornej publikácie sme sa preto rozhodli na základe dostupnej literatúry ako aj osobných skúseností
s ich pestovaním spracovať osemnásť menej známych druhov zeleniny. Pri jednotlivých druhoch sú informácie rozdelené do podkapitol o ich histórii a pôvode, botanicko-morfologickej charakteristike, prínose pre ľudskú výživu, nárokoch na pestovanie, technológii pestovania a využití v gastronómii.

Táto publikácia prinesie zaujímavé informácie a tipy využiteľné pri pestovaní a využívaní vybraných zatiaľ menej rozšírených zelenín.

VYDAVATEĽSTVO Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
ROK VYDANIA 2022
ISBN 978-80-552-2556-2
JAZYK slovenský
POČET STRÁN 97
VÄZBA mäkká
ROZMER 240 × 170 mm
HMOTNOSŤ 258 g

Ďalšie tituly od autora Miroslav Šlosár, kolektiv

Menej známe druhy zeleniny

Menej známe druhy zeleniny

Miroslav Šlosár, kolektiv

10,66 € Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre 2022