0

Knihy

Herbár alebo príroda vo vašej kuchyni

Herbár alebo príroda vo vašej kuchyni

Autor: Jaroslava Bednářová
Vydavateľstvo: Fortuna Libri 2019
EAN: 9788081428265

Rastliny ako jedlo, rastliny ako liek – táto nevšedná kniha vás presvedčí o tom, že tieto dve spojenia neodmysliteľne patria k sebe. Mnohých z vás určite prekvapí, že: KOZONOHA HOSTCOVÁ nie je iba nepríjemná burina v záhrade, ale aj tradičný liek s diuretickými a krv čistiacimi účinkami, ktorý chválila už slávna abatiša Hildegarda z Bingenu.

čítať viac

Ďalšie vydania a podobné tituly

Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni

Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni

Jaroslava Bednářová

Fortuna Libri 2018 23,59 €
Herbár alebo od alchemilky po žindavu

Herbár alebo od alchemilky po žindavu

Jaroslava Bednářová

Fortuna Libri 2017 17,91 €
Všetko o vašej záhrade

Všetko o vašej záhrade

Don Monty

IKAR 2023 39,90 €
Vydajte dôvod vašej nádeje

Vydajte dôvod vašej nádeje

Pavol Hraboveckýl (ed.) , Martin Maďar (ed.)

Centrum pro studium demokracie a kultury 2023 18,27 €
Dostupnosť:
Nie je na sklade

Dostupnosť v kníhkupectve:
Academia, Bratislava - nie Pergamen, Senec - nie

 

Viac o knihe

Rastliny ako jedlo, rastliny ako liek – táto nevšedná kniha vás presvedčí o tom, že tieto dve spojenia neodmysliteľne patria k sebe.
Mnohých z vás určite prekvapí, že:
KOZONOHA HOSTCOVÁ nie je iba nepríjemná burina v záhrade, ale aj tradičný liek s diuretickými a krv čistiacimi účinkami, ktorý chválila už slávna abatiša Hildegarda z Bingenu. Navyše si na nej môžeme pochutiť v polievke, vo fašírkach alebo v nátierke.
MELÓN nepatrí iba do žalúdka, ale slúži aj ako skrášľovací prostriedok na tvár
„škaredých slečien, pretože prirodzene krásne to nepotrebujú“, ako hovorí P. O. Mattioli, autor známeho herbára.
CHMEĽ nie je iba zásadná surovina do piva alebo pre farmaceutický a kozmetický priemysel, ale kedysi sa mladé chmeľové výhonky na jar predávali na trhoch a pripravovali ako špargľa.
MALINY odporúčal na liečenie rozličných neduhov už autor prvého slovenského Zelinkára Juraj Fándly a v prvej slovenskej kuchárskej knihe ich s obľubou používal aj Ján Babilon a neskôr i Terézia Vansová.
ĎATELINA nie je iba krmovina, ale aj surovina na kvetový med či súčasť chutnej zdravej polievky.
Keď sa pretne svet starých apatiekarov a lekárov so svetom kuchárov, botanikov a maliarskych majstrov, výsledkom je kniha pre všetkých maškrtníkov a zároveň ctiteľov rastlinnej ríše.

VYDAVATEĽSTVO Fortuna Libri
ROK VYDANIA 2019
ISBN 978-80-8142-826-5
JAZYK slovenský
POČET STRÁN 328
VÄZBA tvrdá
ROZMER 243 × 175 × 35 mm
HMOTNOSŤ 770 g

Ďalšie tituly od autora Jaroslava Bednářová

Stromy a kry Herbár

Stromy a kry Herbár

Jaroslava Bednářová

17,01 € Fortuna Libri 2019
Herbář aneb Stromy a keře

Herbář aneb Stromy a keře

Jaroslava Bednářová

19,20 € Fortuna Libri 2019
Herbár alebo príroda vo vašej kuchyni

Herbár alebo príroda vo vašej kuchyni

Jaroslava Bednářová

19,90 € Fortuna Libri 2019
Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni

Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni

Jaroslava Bednářová

23,59 € Fortuna Libri 2018
Herbár alebo od alchemilky po žindavu

Herbár alebo od alchemilky po žindavu

Jaroslava Bednářová

17,91 € Fortuna Libri 2017