Prečo maslo, mäso a syr patria do zdravého stravovania
Autor: Nina Teicholz
Vydavateľstvo: Publixing 2017
EAN: 9780992757366
Priekopnícka štúdia, ktorá odhaľuje ako desaťročia manipulatívnej vedy a politiky nespravodlivo démonizovali stravu s vysokým obsahom tukov – a pritom to mohla byť naša najzdravšia voľba. Za posledných 60 rokov nám tvrdili, že diéta s nízkym obsahom tukov nás chráni pred obezitou, cukrovkou a srdcovými ochoreniami.
čítať viacPriekopnícka štúdia, ktorá odhaľuje ako desaťročia manipulatívnej vedy a politiky nespravodlivo démonizovali stravu s vysokým obsahom tukov – a pritom to mohla byť naša najzdravšia voľba.
Za posledných 60 rokov nám tvrdili, že diéta s nízkym obsahom tukov nás chráni pred obezitou, cukrovkou a srdcovými ochoreniami. Aj napriek tomu, že väčšina z nás túto radu počúvla, postihol nás presný opak – epidémia obezity, cukrovky a s tým súvisiacich ďalších vážnych zdravotných problémov.
Nedávne dôslednejšie vedecké práce prevrátili teórie z predchádzajúcich desaťročí naruby a presvedčivo preukázali, že sme sa červenému mäsu, plnotučnému mlieku, maslu, syru či vajciam vyhýbali celkom zbytočne.
Po desaťročiach výčitiek teraz môžeme bez pocitov viny privítať tieto lahodné potraviny späť do nášho života.