0

Knihy

Oznam:
Pozastavenie chystania a odosielania internetových objednávok v termíne od 29.6. do 7.7.2024. Kníhkupectvo Pergamen od 1.7. do 4.7. otvorené v čase od 12:30 do 16:30 hod. V dňoch 29.6 a 6.7.2024 zatvorené. Kníhkupectvo Academia od 1.7. do 4.7.2024 zatvorené. Viac info →.

Kategórie

Pavoučí kosti
český

Pavoučí kosti

Kathy Reichs - BB ART 2011, EAN: ZL34

Info o stave knihy: kniha má zažltnuté strany. John Lowery byl prohlášen za mrtvého v roce 1968. Údajně zemřel při letecké havárii ve Vietnamu a jeho tělo bylo pohřbeno v Severní Karolíně. Po čtyřiceti letech je Temperance Brennanová přizvána k případu utonulého muže v quebeckém Hemmingfordu. Oběť je identifikována jako John Lowery.

3 € Detail
Pevnost
český

Pevnost

Bernard Cornwell - BB ART 2011, EAN: ZL35

Info o stave knihy: kniha má zažltnuté strany. Pevnost se poněkud odlišuje od všech předchozích knih Bernarda Cornwella, v nichž autor obvykle líčí vlastní románový příběh zasazený do historického rámce.

3 € Detail
Angel
český

Angel

Katie Price - BB ART 2008, EAN: ZL36

Info o stave knihy: kniha má zažltnuté strany. Když Angel objeví modelingová agentura, jednou provždy jí to změní život. Je mladá, krásná a svůdná, proto má všechny předpoklady pro úspěšnou kariéru. Velice rychle se zabydlí ve světě celebrit, bohatství a slávy.

2 € Detail
Tarotový snár - Horoskopy a praktický výklad kariet
slovenský

Tarotový snár - Horoskopy a praktický výklad kariet

Lenka Vdovjaková - Marenčin PT 2012, EAN: ZL24

Info o stave knihy: kniha má zažltnuté strany. Môžeme zmeniť svoj osud? Je budúcnosť daná? Alebo je život ako film a my sme jeho režiséri? Sníval sa vám zvláštny sen a neviete čo znamenal? Splnia sa vaše túžby? Čo vás čaká v najbližších dňoch?

4 € Detail
Sahib
slovenský

Sahib

Nenad Veličković - Marenčin PT 2005, EAN: ZL17

Info o stave knihy: kniha má jemne poškodený obal. Povojnová obnova Bosny očami mladého Angličana Sahiba, ktorý prichádza do Sarajeva ako pracovník zahraničnej rozvojovej agentúry. Sahib opisuje prvé zážitky z Balkánu v mailoch svojej láske Georgovi v Británii. Odlúčenie chápe ako skúšku ich lásky.

2 € Detail
Rikšiar
slovenský

Rikšiar

Lao Še - Marenčin PT 2008, EAN: ZL18

Info o stave knihy: kniha má zažltnuté strany. Rikšiar (1936) je klasické dielo modernej čínskej literatúry. Lao Še v ňom s láskou a súcitom opisuje neľahký život mladého a čestného dedinčana Sianga, ktorý ujde do Pekingu, aby sa tu stal rikšiarom. Napriek jeho dobrej vôli a usilovnej práci ho postupne ničí spoločnosť, v ktorej panujú len peniaze.

2,50 € Detail
Moskva-kva-kva
slovenský

Moskva-kva-kva

Vasilij Aksionov - Marenčin PT 2008, EAN: ZL19

Info o stave knihy: kniha má nažltnuté strany. Politfantasy – autor na pozadí historickej a politickej reality vymýšľa a fantazíruje, no predovšetkým ironizuje všetko a všetkých. Moskva-kva-kva je akčný príbeh a zároveň drsná groteska.

2,50 € Detail
Zlodeji a svedkovia
slovenský

Zlodeji a svedkovia

Svetlana Žuchová - Marenčin PT 2011, EAN: ZL21

Info o stave knihy: kniha má zažltnuté strany. Štvorica postáv, štyria prisťahovalci, ktorí sa za cenu nemalého úsilia snažia začleniť do novej spoločnosti. Hmotné istoty sa však nedajú nadobudnúť tak jednoducho, preto sa neraz uchyľujú aj k nelegálnemu spôsobu získavania materiálnych statkov.

2,50 € Detail
Li Šun-ta stavia dom
slovenský

Li Šun-ta stavia dom

neznámy autor - Marenčin PT 2008, EAN: ZL22

Info o stave knihy: kniha má zažltnuté strany. Antológia poviedok desiatich súčasných čínskych autorov (A-čcheng, Cung-pchu, Čchen Ťien-kung, Kao Siao-šeng, Liou Sin-wu, Lu Wen-fu, Ma Jüan, Mo Jen, Šen Žung, Wang Meng) z obdobia 1979 – 1985. Ich texty odrážajú osobné tragédie z obdobia prenasledovania inteligencie koncom 50.

2,50 € Detail
Postranní úmysly
slovenský

Postranní úmysly

Penny Jordanová - Harlequin 2011, EAN: ZL23

Info o stave knihy: kniha má zažltnuté strany. Síla citu Muž, jehož Champion milovala celým srdcem, jí krátce po svatbě řekl, že si ji vzal jen pro peníze!

3 € Detail
Rauš
slovenský

Rauš

Egor Indiani - Marenčin PT 2014, EAN: ZL25

Info o stave knihy: kniha má zažltnuté strany. V malomeste plynie život podľa svojich vlastnych pravidiel - čo sa však stane, keď naložíš tomu nesprávnemu náckovi?

2,50 € Detail
Cirkus Šardam
slovenský

Cirkus Šardam

Daniil Charms - Marenčin PT 2005, EAN: ZL26

Info o stave knihy: kniha má jemne poškrabaný obal. Petrohradský básnik, spisovateľ, dramatik a tajuplný podivín. Duchovný dedič Gogoľovej grotesknej mystiky, predchodca európských patrónov absurdnej literatúry a existencionálnej odcudzenosti Ionesca, Becketta a Camusa. Jeho osud je rovnako tragický, ako osud Isaaka Babela či Franza Kafku.

2,50 € Detail
Slovenskí rodáci
slovenský

Slovenskí rodáci

Kálmán Mikszáth - Marenčin PT 2010, EAN: ZL27

Info o stave knihy: kniha má jemne poškrabaný obal. Kálmán Mikszáth nazval Slovákov svojimi rodákmi. Slováci sú súčasťou jeho sveta detstva a mladosti, ale aj autorského rozprávania. Jeho rázovité postavy žijú raz v humornom až grotesknom, inokedy v idylickom, ale najčastejšie v tragickom príbehu podľa pevných etických princípov.

2,50 € Detail
Tvrdé kotrby
slovenský

Tvrdé kotrby

Kálmán Mikszáth - Marenčin PT 2007, EAN: ZL28

Info o stave knihy: kniha má poškodený obal. Bezmála sto rokov po smrti Kálmána Mikszátha sa svet zmenil práve tak ako aj Slováci. Nezmenení sa zachovali iba v jeho mýtickom prozaickom obraze. Bude však predsa niečo pravdy na tom, čo Mikszáth napísal s láskavým, žoviálnym humorom.

2,50 € Detail
Opica a generál
slovenský

Opica a generál

Slawomir Mrozek - Marenčin PT 2009, EAN: ZL30

Info o stave knihy: kniha má jemne poškrabaný obal. Výber humoristických poviedok spisovateľa a dramatika Slawomira Mrožeka z posledných päťdesiatich rokov, nastavuje často krivé, groteskné až absurdné zrkadlo dobe, v ktorej sme žili. Je to o Poľsku o socializme, ale ako hovorí Alfred Jarry - odohráva sa to v Poľsku - nikde, teda všade.

2 € Detail
Klaun z Firšnálu
slovenský

Klaun z Firšnálu

Jaroslav Ďuríček - Marenčin PT 2010, EAN: ZL31

Info o stave knihy: kniha má jemne poškrabaný prebal. Úsmevné príbehy herca, klauna, zabávača, ktorý prežil detstvo v pavlačovom dome na Kollárovom námestí a na blízkom Firšnáli. Jeho rozprávanie prozaicky mapuje dejiny minulej Bratislavy, povojnové roky, ale i roky, keď autor pôsobil ako herec.

2 € Detail
Stano Alf Dančiak
slovenský

Stano Alf Dančiak

Stano Dančiak; Ján Štrasser - Marenčin PT 2011, EAN: ZL32

Info o stave knihy: kniha má jemne poškrabaný prebal. Stano Dančiak – skvelý komik, zabávač, nevyčerpateľná studnica humorných nápadov...

2,50 € Detail
To je za Maru Salvatruchu
slovenský

To je za Maru Salvatruchu

Samuel Logan - IKAR 2009, EAN: ZL1

Info o stave knihy: kniha má zažltnuté strany. Brenda Pazová trávila ako asi každý mladý človek veľa času so svojimi rovesníkmi. Chodili po žúroch, počúvali hudbu a neskoro do noci sa preháňali na autách.

2 € Detail
Zjavné čary
slovenský

Zjavné čary

Tucker Malarkey - IKAR 2008, EAN: ZL2

Info o stave knihy: kniha má jemne natrhnutý prebal a nažltnuté strany. Uprostred bujnej tropickej zelene stojí hotel Salama s výhľadom na smaragdové vody Indického oceánu. Kenský ostrov Pelat - na ktorom sa hotel nachádza - pripomína skôr raj na zemi než miesto, kam prichádzajú ľudia pracovať.

3 € Detail
Odvaha na pravdu
slovenský

Odvaha na pravdu

Jayne Ann Krentzová - IKAR 2006, EAN: ZL3

Info o stave knihy: kniha má zažltnuté strany. Zoe prežíva prvé mesiace manželstva s Ethanom, súkromným detektívom. Medové týždne naplnené vášňou však naruší tieň z minulosti.

3 € Detail