Autor: Eva Malobická; Tatiana Červeňová
Vydavateľstvo: OSVETA 2015
EAN: 9788080634315
Svetová zdravotnícka organizácia (SZO) si dlhodobo uvedomuje potrebu vypracovania vzdelávacích materiálov pre výrobcov potravín, ich distribútorov a všetkých, ktorí prichádzajú do kontaktu s potravinami a pri nedodržaní správnych zásad môžu nepriaznivo ovplyvniť epidemiologickú situáciu vo výskyte alimentárnych ochorení.
čítať viacMartina Fikselová, Jozef Golian, Lucia Zeleňáková
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre 2023 8 €Vladimír Hisira, Pavol Mudroň, Oskar Nagy, Iveta Paulíková, Marián Kadaši, Róbert Klein, Simona Mekk
Univerzita veterinárneho lekárstva v Košiciach 2020 18,60 €Svetová zdravotnícka organizácia (SZO) si dlhodobo uvedomuje potrebu
vypracovania vzdelávacích materiálov pre výrobcov potravín, ich
distribútorov a všetkých, ktorí prichádzajú do kontaktu s potravinami
a pri nedodržaní správnych zásad môžu nepriaznivo ovplyvniť epidemiologickú
situáciu vo výskyte alimentárnych ochorení. V priebehu
posledných viac ako 20 rokov pripravila rad publikácií, odporúčaní
a usmernení, ktoré môžu vzdelávaním pracovníkov vykonávajúcich
epidemiologicky závažnú činnosť významne ovplyvniť aktuálnu epidemiologickú
situáciu v pozitívnom zmysle slova. A keďže aj nám zá-
7
leží na tom, aby sa riziko ochorenia z potravín neustále a čo najviac
znižovala, predkladáme Vám túto stručnú publikáciu, ktorá obsahuje
základnú charakteristiku najčastejšie sa vyskytujúcich ochorení prenášaných
potravinami na našom území, poukazuje na riziká vzniku
týchto ochorení a upozorňuje na preventívne opatrenia potrebné
na zabránenie ich prenosu. Vychádza z odporúčaní SZO a jej publikácií
Desať zlatých pravidiel bezpečnej prípravy stravy (The Ten Golden
Rules for Safe Food Preparation) a Päť kľúčov k bezpečnejšej
strave (The Five Keys to safer Food).