0

Knihy

Oznam:
Pozastavenie chystania a odosielania internetových objednávok v termíne od 29.6. do 7.7.2024. Kníhkupectvo Pergamen od 1.7. do 4.7. otvorené v čase od 12:30 do 16:30 hod. V dňoch 29.6 a 6.7.2024 zatvorené. Kníhkupectvo Academia od 1.7. do 4.7.2024 zatvorené. Viac info →.

Ako chutí les - Čarovná vôňa divočiny

Ako chutí les - Čarovná vôňa divočiny

Autor: Eduard Genserek, Peter Straka, Ján Zlúky
Vydavateľstvo: TATRAPRESS SLOVAKIA s.r.o. 2022
EAN: 9788097177034

Zažite čarovnú vôňu divočiny cez vyše deväťdesiat jedinečných receptov jedál z diviny a plodov lesa. Táto sympatická kuchárska kniha bude dobrou inšpiráciou pre všetkých, ktorí chcú objavovať ako chutí les.

čítať viac

Pozreli ste si

Sami na této zemi?

Sami na této zemi?

Ladislav Heryán

Tympanum 2019 12,13 €
Dostupnosť:
Dodanie 1 až 7 dní

Dostupnosť v kníhkupectve:
Academia, Bratislava - nie Pergamen, Senec - nie

24,30 € Bežná cena 27 €
 

Viac o knihe

Zažite čarovnú vôňu divočiny cez vyše deväťdesiat jedinečných receptov jedál z diviny a plodov lesa. Táto sympatická kuchárska kniha bude dobrou inšpiráciou pre všetkých, ktorí chcú objavovať ako chutí les. Zároveň má potenciál prelomiť vo verejnosti rozšírenú predstavu, že jediným pokrmom z diviny je guláš možnosti sú široké a recepty v tejto knižke dokazujú, že na to netreba byť držiteľom Michelinskej hviezdy ani majiteľom špeciálne vybavenej kuchyne. Nemusíte byť kúzelníkom, aby ste dokázali pripraviť pokrm z diviny, ktorý´ by Julo Satinský nazval nebíčko v papuľke.

Názov knihy AKO CHUTÍ LES ČAROVNÁ VÔŇA DIVOČINY vystihuje obsahovú stránku tejto netradičnej kuchárky. Okrem pokrmov zo zveriny, ktorá je dostupná v našich lesoch, budú predstavené jedlá aj z rôznych lesných plodov (hríby, medvedí cesnak, čučoriedky a pod.). Autori knihy dbali na základné pravidlo a to, aby boli všetky recepty pripravované iba z mäsa a surovín dostupných u nás. Jednotlivé recepty predstavujú jedlá pripravené z diviaka, srnca, jeleňa, daniela, muflóna, zajaca, kačky, bažanta, jarabice, prepelice a pod.

V úvode knihy je predstavená história lovu diviny, aké ma svoje miesto v modernej gastronómií a pokračujeme kompletnou prípravou deväťdesiatich jedál s receptami.

Jedlá sú zaradené v štyroch kapitolách: predjedlá, polievky, hlavné jedlá a múčniky. Ku každému jedlu je someliérom doporučené víno alebo pivo od domácich producentov. Recepty sú doplnené ilustračnými fotografiami lesa a divokej zveri.

VYDAVATEĽSTVO TATRAPRESS SLOVAKIA s.r.o.
ROK VYDANIA 2022
ISBN 978-80-971770-3-4
JAZYK slovenský
POČET STRÁN 228
VÄZBA tvrdá
ROZMER 210 × 220 mm
HMOTNOSŤ 1 200 g

Ďalšie tituly od autora Eduard Genserek, Peter Straka, Ján Zlúky

Ako chutí les - Čarovná vôňa divočiny

Ako chutí les - Čarovná vôňa divočiny

Eduard Genserek, Peter Straka, Ján Zlúky

24,30 € TATRAPRESS SLOVAKIA s.r.o. 2022