0

Knihy

Ako chutí les - Čarovná vôňa divočiny

Ako chutí les - Čarovná vôňa divočiny

Autor: Eduard Genserek, Peter Straka, Ján Zlúky
Vydavateľstvo: TATRAPRESS SLOVAKIA s.r.o. 2022
EAN: 9788097177034

Zažite čarovnú vôňu divočiny cez vyše deväťdesiat jedinečných receptov jedál z diviny a plodov lesa. Táto sympatická kuchárska kniha bude dobrou inšpiráciou pre všetkých, ktorí chcú objavovať ako chutí les.

čítať viac

Ďalšie vydania a podobné tituly

Svět divočiny Les - Zvuky zvířat

Svět divočiny Les - Zvuky zvířat

autor neuvedený

Svojtka 2023 22,23 €
Svet divočiny Les

Svet divočiny Les

neznámy autor

Svojtka 2023 16,11 €
Dostupnosť:
Dodanie 1 až 7 dní

Dostupnosť v kníhkupectve:
Academia, Bratislava - nie Pergamen, Senec - nie

24,30 € Bežná cena 27 €
 

Viac o knihe

Zažite čarovnú vôňu divočiny cez vyše deväťdesiat jedinečných receptov jedál z diviny a plodov lesa. Táto sympatická kuchárska kniha bude dobrou inšpiráciou pre všetkých, ktorí chcú objavovať ako chutí les. Zároveň má potenciál prelomiť vo verejnosti rozšírenú predstavu, že jediným pokrmom z diviny je guláš možnosti sú široké a recepty v tejto knižke dokazujú, že na to netreba byť držiteľom Michelinskej hviezdy ani majiteľom špeciálne vybavenej kuchyne. Nemusíte byť kúzelníkom, aby ste dokázali pripraviť pokrm z diviny, ktorý´ by Julo Satinský nazval nebíčko v papuľke.

Názov knihy AKO CHUTÍ LES ČAROVNÁ VÔŇA DIVOČINY vystihuje obsahovú stránku tejto netradičnej kuchárky. Okrem pokrmov zo zveriny, ktorá je dostupná v našich lesoch, budú predstavené jedlá aj z rôznych lesných plodov (hríby, medvedí cesnak, čučoriedky a pod.). Autori knihy dbali na základné pravidlo a to, aby boli všetky recepty pripravované iba z mäsa a surovín dostupných u nás. Jednotlivé recepty predstavujú jedlá pripravené z diviaka, srnca, jeleňa, daniela, muflóna, zajaca, kačky, bažanta, jarabice, prepelice a pod.

V úvode knihy je predstavená história lovu diviny, aké ma svoje miesto v modernej gastronómií a pokračujeme kompletnou prípravou deväťdesiatich jedál s receptami.

Jedlá sú zaradené v štyroch kapitolách: predjedlá, polievky, hlavné jedlá a múčniky. Ku každému jedlu je someliérom doporučené víno alebo pivo od domácich producentov. Recepty sú doplnené ilustračnými fotografiami lesa a divokej zveri.

VYDAVATEĽSTVO TATRAPRESS SLOVAKIA s.r.o.
ROK VYDANIA 2022
ISBN 978-80-971770-3-4
JAZYK slovenský
POČET STRÁN 228
VÄZBA tvrdá
ROZMER 210 × 220 mm
HMOTNOSŤ 1 200 g

Ďalšie tituly od autora Eduard Genserek, Peter Straka, Ján Zlúky

Ako chutí les - Čarovná vôňa divočiny

Ako chutí les - Čarovná vôňa divočiny

Eduard Genserek, Peter Straka, Ján Zlúky

24,30 € TATRAPRESS SLOVAKIA s.r.o. 2022