Autor: Anna Koláriková, Dulcinéia Pedroso
Vydavateľstvo: Leblon 2024
EAN: 9788097336226
Kniha Brazílska kuchyňa alebo Culinária Regionalista Brasileira nie je tradičnou kuchárskou knihou. Pri jej tvorbe išlo skôr o predstavenie histórie brazílskej gastronómie, než o zverejnenie receptov. Preto kniha obsahuje iba 92 receptov a sústreďuje sa najmä na ich pôvod a kultúrny kontext.
čítať viacKniha Brazílska kuchyňa alebo Culinária Regionalista Brasileira nie je tradičnou kuchárskou knihou. Pri jej tvorbe išlo skôr o predstavenie histórie brazílskej gastronómie, než o zverejnenie receptov. Preto kniha obsahuje iba 92 receptov a sústreďuje sa najmä na ich pôvod a kultúrny kontext.
Brazília, ako obrovská krajina, sa môže pochváliť rozmanitosťou jedál, ktoré sa líšia podľa regiónu. Výrazný vplyv na ich podobu mali imigranti z Afriky, Európy a Ázie, ktorí obohatili tradičnú indiánsku kuchyňu. Tieto rôzne vplyvy sa spojili a vytvorili jedinečný a vynikajúci kulinársky štýl, ktorý si zaslúži našu pozornosť.
Kniha je napísaná v slovenčine aj v portugalčine a obsahuje recepty, ktoré môžu zahŕňať ingrediencie, ktoré nie sú bežne dostupné v našich obchodoch, ale dá sa ich nahradiť. Ak to nie je možné, kniha sa vám pokúsi priblížiť históriu brazílskej kuchyne, čo je určite zaujímavý zážitok. Tento titul teda treba vnímať skôr ako cestu do sveta brazílskej gastronómie než ako bežnú kuchársku príručku.