To najlepšie z kuchyne, ktorej sa nikdy neprejete
Autor: Denisa a Oľga Vinczeové
Vydavateľstvo: EvitaPRESS 2014
EAN: 9788089452934
Prvým jedlom, čo autorka v Grécku ochutnala, bola známa špecialita pasticio. Sú to zapečené makaróny s bolonskou omáčkou a s bešamelom. Dajú sa pripraviť zo surovín, ktoré bežne dostať na Slovensku. Aj preto si grécku kuchyňu tak obľúbila. Jej manžel Jorgoš má firmu na výrobu olivového oleja, bez ktorého by sa grécka kuchyňa nezaobišla.
čítať viacPrvým jedlom, čo autorka v Grécku ochutnala, bola známa špecialita pasticio. Sú to zapečené makaróny s bolonskou omáčkou a s bešamelom. Dajú sa pripraviť zo surovín, ktoré bežne dostať na Slovensku. Aj preto si grécku kuchyňu tak obľúbila. Jej manžel Jorgoš má firmu na výrobu olivového oleja, bez ktorého by sa grécka kuchyňa nezaobišla. Ďakujeme jeho mame a babičkám z Agioi Pantes, ktoré ju recepty na grécke lahôdky naučili a teraz sa s nami o ne podelí.