Vegetariánska kuchárka tradičných sezónnych jedál / 132 receptov / 52 vegánskych
Autor: Peter Celér
Vydavateľstvo: Peter Vališ 2019
EAN: 9788057013983
Ako po celý rok variť zdravo, chutne a bez mäsa. Realizovať zdravú výživu je pomerne jednoduché. Riešenie je tradičné a volá sa sezónne jedlá. Počas celého roka varíme hlavne z toho, čo práve u nás, na Slovensku, v Európe rastie, podľa možností v najprirodzenejšom a čerstvom stave. To zabezpečí, že strava bude pestrá, vyvážená a nebude nám nič chýbať.
čítať viacAko po celý rok variť zdravo, chutne a bez mäsa.
Realizovať zdravú výživu je pomerne jednoduché. Riešenie je tradičné a volá sa sezónne jedlá.
Počas celého roka varíme hlavne z toho, čo práve u nás, na Slovensku, v Európe rastie, podľa možností v najprirodzenejšom a čerstvom stave. To zabezpečí, že strava bude pestrá, vyvážená a nebude nám nič chýbať. Vyvážená znamená, že ani sójové výrobky nebudeme používať trikrát denne. Na druhej strane je veľmi dôležité vylúčiť potraviny, ktoré obsahujú syntetické konzervačné látky, zosilňovače chuti, emulgátory či syntetické farbivá. Na obaloch potravín treba čítať nielen dátum spotreby, ale aj ich zloženie. Ešte je aj tretia strana. Nestačí, že je jedlo
zdravé, musí byť aj chutné. A ako navariť zdravo, chutne a bez mäsa, o tom je táto kniha.