Polievku dokáže uvariť aj menej skúsená gazdinka. Uvariť však také polievky, aké varili naše babičky, vie dnes už málokto. Naše babičky vedeli navariť lacno a zároveň veľmi chutne. Inšpirujte sa ich receptami na jednoduché, každodenné, ale aj náročnejšie polievky určené na slávnostnú príležitosť.
Kniha Babičkine jedlá z mäsa je ďalšia zo série obľúbených kuchárskych kníh, tentoraz však venovaná klasickým slovenským jedlám z mäsa. V našich zemepisných šírkach boli mäso a jedlá z mäsa vždy dôležitou súčasťou vyváženého tradičného jedálnička. Hoci pravdou je, že sa pripravovali hlavne v nedeľu, počas sviatočných dní či na oslavy.
Vianoce sú právom považované za najkrajšie sviatky v roku. Väčšina z nás si ich spája so sviatočnými chvíľami, strávenými v kruhu rodiny a s vôňou, ktorá sa šíri z typických Vianočných dobrôt. Už naše babičky vedeli, že jedlo rodinu stmeľuje a nastoľuje v nej harmóniu.
Najúžasnejšie a najchutnejšie delikatesy takmer z každého kúta našej planéty. Jedlá, ktoré preveril čas a vyšperkoval ich k dokonalosti. Niektoré sú náročnejšie na čas a prípravu, ale aj rýchle a jednoduché jedlá, ktoré zvládne aj domáci šéfkuchár – začiatočník.
Bleskovo pripravené jedlo nemusí byť iba synonymom pre fastfood či nebodaj polotovar ohriaty v mikrovlnke. Veľa ľudí siaha po týchto alternatívach, lebo na vlastnoručnú prípravu jedla si nevedia nájsť čas.