0

Knihy

Potravinová a nutričná gramotnosť 1-3

Potravinová a nutričná gramotnosť 1-3

Autor: Jozef Golian, Daniela Mináriková, Peter Minárik
Vydavateľstvo: Raabe 2021
EAN: 9788081406232

Farebná trojdielna publikácia, ktorá zrozumiteľným jazykom spracováva problematiku potravín. Tie výraznou mierou ovplyvňujú zdravie človeka v kontexte iných faktorov, a preto je nanajvýš dôležité vedieť správne sa rozhodovať. Ako inak, ak nie na základe overených faktov a poznatkov?

čítať viac

Ďalšie vydania a podobné tituly

Nutričná epidemiológia

Nutričná epidemiológia

Marta Habánová

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre 2019 15,20 €
Nutričná epidemiológia

Nutričná epidemiológia

Marta Habánová

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre 2012 16,93 €
Potravinová soběstačnost

Potravinová soběstačnost

Eva Hauserová

Permakultura 2024 14,85 €
Potravinová alergie

Potravinová alergie

Martin Fuchs

Mladá fronta 2019 22,49 €
Dostupnosť:
Nie je na sklade

Dostupnosť v kníhkupectve:
Academia, Bratislava - nie Pergamen, Senec - nie

 

Viac o knihe

Farebná trojdielna publikácia, ktorá zrozumiteľným jazykom spracováva problematiku potravín.

Tie výraznou mierou ovplyvňujú zdravie človeka v kontexte iných faktorov, a preto je nanajvýš dôležité vedieť správne sa rozhodovať. Ako inak, ak nie na základe overených faktov a poznatkov? Potraviny sú strategickou komoditou, ktorá má nesmierny význam nielen z pohľadu ekonomického, technického a zdravotného, ale aj z pohľadu vzdelania. Potraviny výraznou mierou ovplyvňujú zdravie človeka v kontexte iných faktorov. Preto je veľmi dôležité vedieť o nich čo najviac, aby sme sa dokázali správne rozhodnúť. V informačnej spoločnosti nie je vždy jednoduché nájsť overené fakty a poznatky. Autori sa preto rozhodli spracovať tieto informácie do prehľadnej farebnej publikácie s názvom Potravinová a nutričná gramotnosť.

Keďže takýto typ publikácie dlhodobo na slovenskom knižnom trhu chýbal, autori sa rozhodli problematiku spracovať tak, aby bola zrozumiteľná nielen odbornej, ale aj širokej laickej verejnosti. Publikácia pozostáva z troch dielov, ktoré vytvárajú jeden ucelený komplex. Prvý diel tvoria tri kapitoly o potravinovej a nutričnej gramotnosti. Sú zamerané na správne stravovanie a vedomosti o potravinách a výžive z pohľadu podpory zdravia a prevencie chronických ochorení, ako aj na všeobecnú problematiku potravinovej a nutričnej gramotnosti. Z potravinových komodít sú v prvom diele dve kapitoly. Kapitola Zelenina a ovocie je členená na podkapitoly zelenina, ovocie, strukoviny a orechy. Kapitola Škrobnaté potraviny obsahuje podkapitoly chlieb, cestoviny a zemiaky. Druhý diel začína kapitolou Mlieko a mliečne výrobky, ktorú tvoria dve podkapitoly, a to mlieko a syry + tvarohy. Druhú kapitolu tvoria Mäso a mäsové výrobky, hydina, vajcia a ryby. V rámci nej sú podkapitoly hovädzie mäso, bravčové mäso, hydinové mäso, vajcia, ryby. Tretiu kapitolu tvoria Tuky, oleje a olejniny a v rámci nej sú podkapitoly rastlinné tuky, oleje a mak. Tretí diel je rozdelený na kapitoly Pochutiny, Nápoje, Chladenie a zmrazovanie potravín a Označovanie potravín. Kapitola Pochutiny zahŕňa podkapitoly cukry, soľ, čaj, čokoláda, káva, huby, lahôdky, koreniny a kečupy. Kapitola Nápoje obsahuje podkapitoly voda, minerálne vody, smoothie, rastlinné nápoje, pivo, víno a destiláty.

Knihy sa dajú kúpiť ako limitovaná edícia len ako set, nie je možné ich zakúpiť jednotlivo.

VYDAVATEĽSTVO Raabe
ROK VYDANIA 2021
ISBN -
JAZYK slovenský
POČET STRÁN 1096
VÄZBA mäkká
ROZMER 210 × 148 mm
HMOTNOSŤ 1 427 g

Ďalšie tituly od autora Jozef Golian, Daniela Mináriková, Peter Minárik

Potravinová a nutričná gramotnosť 1-3

Potravinová a nutričná gramotnosť 1-3

Jozef Golian, Daniela Mináriková, Peter Minárik

51,30 € Raabe 2021