Poklady z vašich kuchýň
Autor: Naty Žúreková Štefková, Daniela Rau
Vydavateľstvo: Plutos Company, s.r.o 2017
EAN: 9788097208561
Pokračovanie bestselleru o kváskovaní, ktorý prináša ďalšie recepty plné chute a vône na naše stoly. Slovenské i zahraničné odborníčky a profesionálne pekárky v kváskovaní odokrývajú svoje recepty, ktoré sú rodinnými pokladmi ich kuchyne. Kniha je vhodná pre všetkých, ktorí vyhľadávajú kvalitné, chutné jedlo a podporujú zdravé domáce stravovanie.
čítať viacNaty Žúreková Štefková, Daniela Rau
Plutos Company, s.r.o 2021 21,51 €Naty Žúreková Štefková, Daniela Rau
Plutos Company, s.r.o 2019 26,91 €Pokračovanie bestselleru o kváskovaní, ktorý prináša ďalšie recepty plné chute a vône na naše stoly. Slovenské i zahraničné odborníčky a profesionálne pekárky v kváskovaní odokrývajú svoje recepty, ktoré sú rodinnými pokladmi ich kuchyne. Kniha je vhodná pre všetkých, ktorí vyhľadávajú kvalitné, chutné jedlo a podporujú zdravé domáce stravovanie.
V knihe nájdete 69 + 21 receptov pripravených výlučne s kváskom. Sladké i slané, varené, pečené i smažené, lebo kvások má v kuchyni naozaj široké uplatnenie. Na svoje si prídu i celiatici, pretože v knihe je samostatná kapitola receptov pripravených bez lepku a pomocou bezlepkového kvásku.
Okrem receptov ponúka kniha hlbší pohľad do teórie kváskovania tak, aby bolo kváskovanie pre každého pochopiteľné a naplnené radosťou z upečeného. Pretože otázky, ktoré nás pri kváskovaní napadajú, nie sú často dostatočne zodpovedané alebo sa informácie na internete navzájom vylučujú. Preto profesionálky v kváskovaní poradili svoje tipy, triky a rady.
Kniha je vhodná pre začínajúcich kváskových pekárov i pokročilých. Začiatočníci v nej nájdu návod na založenie kvásku, vysvetlenie základných pojmov, ako napríklad starostlivosť o kvások, množenie kvásku či postup, ako ho podarovať ďalej. Skúsenejší pekári sa naučia tipy a triky pri práci s hydratovaným cestom, prácu s mother dough, či ako okrasne narezať a ozdobiť chlieb. Takisto sa potešia niektorým na zručnosť náročnejším receptúram. Prečo sú kváskové produkty vhodné aj pre deti a celiatikov si prečítate v samostatných kapitolách. Unikátnou súčasťou knihy je kapitola o múkach a mlynoch na Slovensku, vďaka ktorej sa dozviete, kde sa mlyn nachádza, aké múky ponúka a čo je výnimočné na múkach z daného mlynu. Kniha rozoberá i informácie o delení múk podľa typu, ich špecifikách, možnostiach správneho využitia a skladovania, či ich kvalite.
Každý recept má podrobne rozpísaný postup prípravy. Je sprevádzaný fotopostupom, ktorý nám pomáha vidieť, či postupujeme správne k želanému výsledku. Pre ľudí so zdravotnými obmedzeniami sa na začiatku každého receptu nachádzajú ikony lactose free, gluten free alebo egg free. Pri každom recepte je uvedená aj doporučená veľkosť ošatky, plechu či nádoby na pečenie, doporučený čas kvasenia i pečenia/ varenia.
2 BONUSY NAVIAC ZDARMA:
Súčasťou každej knihy sú aj 2 elektronické knihy:
1.Bonus: Kváskovanie bez lepku (ďalších 14 receptov pripravených pomocou bezlepkového kvásku a bezlepkových múk)
2.Bonus: Ako využiť tvrdší chlieb (9 receptov, vďaka ktorým aj tvrdší chlieb chutne a atraktívne využijeme do poslednej omrvinky).
Postup na stiahnutie bonusov nájdete v knihe.
Jednou vetou: Kniha Kváskovanie je encyklopédia, vďaka ktorej sa kváskovanie stane pre vás radosťou.
V tejto unikátnej kuchárskej knihe nájdete:
*90 kváskových receptov (69 receptov v tlačenej knihe + 21 receptov v bonusových e - knihách)
*Z toho je 27 bezlepkových kváskových receptov
*Recepty na chleby zo pšeničných, špaldových a ražných múk, bagety, žemle, bosniaky, uzly, croissanty, burgre, recepty na sladké buchty, bábovečky, trdelníky, záviny, koláče, či recepty na slané pagáče, knedle, cestoviny, nátierku alebo halušky do polievky. Bezlepkové chleby, bagety, hamburgre, kaiserky, ciabatty, langoše, koláče, donuty a veľa ďalších chutných lepkových i bezlepkových receptov.
*Kváskové recepty vhodné aj pre deti
Odporúčania profesionálok:
*Základná a pokročilá výbava domáceho pekára
*Jednotlivé fázy kváskovania a ich význam
*Ako si urobiť kvások
*Ako sa starať správne o kvások
*Ako darovať kvások
*Slovenské mlyny a ich múky
*Tipy a triky pri práci s bezlepkovým cestom
*Ozdobné narezávanie a zdobenie chleba
*Ďalšie cenné tipy, triky, návody a vychytávky pri kváskovom pečení
Technické informácie o knihe:
1.Kniha má extra pevnú obálku
2.Pevnosť a odolnosť obálky je umocnená jej polaminovaním
3.Atraktívnu potlač podčiarkuje parciálny UV lak
4.Všetko spolu dodáva knihe jedinečný vzhľad
5.Krásny motív v ľudovom dizajne
6.Kvalitný kriedový papier s vysokou mierou farebnosti
7.Plnofarebné fotografie ku každému receptu
8.Dostatočne hrubé a pevné stránky, v ktorých sa dobre listuje a nekrčia sa
9.Kvalitná šitá väzba
10.Dve praktické farebné záložky
Naty Žúreková Štefková, Daniela Rau
21,51 €Naty Žúreková Štefková, Daniela Rau
26,91 €Naty Žúreková Štefková, Daniela Rau
29,90 €