Kniha PREČO? Ako pochopiť holokaust skúma jednu z najtragickejších udalostí v dejinách ľudstva a odpovedá na osem najčastejších otázok, ktoré sa s ňou spájajú: Prečo Židia? Prečo práve Nemci? Prečo vraždenie? Prečo bol holokaust taký rýchly a rozsiahly? Prečo sa Židia väčšmi nebránili? Prečo bola pomoc zvonka taká obmedzená?
Kde strávime v priemere viac ako rok života?
Ďalšia kulinárska detektívka Toma Hillenbranda, v slovenskom preklade, v našej ponuke – a samozrejme s ňou šéfkuchár-vyšetrovateľ Xavier Kieffer, ktorý musí opäť riešiť nový prípad. Na honosnej večeri v Paríži má slávny suši majster očariť miestnu smotánku, no ešte pred hlavným chodom padne na zem mŕtvy. Príčina smrti: otrava rybím mäsom.
Šéfkuchár Xavier Kieffer zanechal svet vrcholného kuchárskeho umenia haute cuisine a otvoril si malú reštauráciu v dolnej časti Luxemburgu, kde svojim hosťom servíruje miestne špeciality. Jedného dňa sa mu však v podniku zrúti na podlahu mŕtvy reštauračný kritik z Paríža a Kieffer je zrazu podozrivý z vraždy.
Nazrite pod perinu fascinujúcich dejín postele V tejto pútavej knihe sa Brian Fagan a Nadia Durrani venujú nekonečne rozmanitej úlohe postele v dejinách ľudstva. Posteľ bola miestom, kde sa nielen spalo, ale aj umieralo, milovalo, rodilo, rozprávali sa príbehy a konali spoločenské aktivity.
Veril Napoleon v Boha? Bál sa smrti? Prečo nosil uniformu plukovníka, hoci bol hodnosťou generál? Bol hrobárom Francúzskej revolúcie? A bola jeho armáda najlepšia na svete?