Profesorka Katarína Horáková uverejnila na stránkach mnohých časopisov stovky článkov o vplyve oddelenej stravy na ľudské telo. Tento spôsob stravovania predstavila z mnohých pohľadov, no predovšetkým veľmi jednoducho čitateľom vysvetlila, prečo je tak prospešný pre ľudský organizmus.
Rok v zeleninovej záhrade je rovnako ako kniha Rok v ovocnej záhrade každodenný praktický sprievodca skúseného i menej skúseného záhradkára. Autorkou tejto knihy je uznávaná slovenská odborníčka na pestovanie zeleniny profesorka Magdaléna Valšíková.
Je to stolový kalendár s názvom Ivan Hričovský: Rok v záhrade. Ide o rady profesora Ivana Hričovského, ktoré poskytuje na svojom FB profile...
Vedeli ste, že rýchle diéty patria k najčastejšie využívaným spôsobom chudnutia a tešia sa veľkej obľube?
O škriatkoch sa toho už popísalo veľa. Príbeh o Petrovi a škriatkovi menom Pe-Pe však doteraz ešte nikto nepoznal. Ako to všetko začalo?
V knihe ZÁHRADA PRE ÚŽITOK v časti Ovocinárstvo profesor Hričovský podrobne popisuje požiadavky ovocných druhov na prostredie, podrobne sa venuje problematike podpníkov pre ovocné druhy, ďalej klasickým a súčasným pestovateľským tvarom.
Rok v ovocnej záhrade je každodenný praktický sprievodca skúseného i menej skúseného záhradkára. Autorom tejto knihy je nestor slovenského ovocinárstva a záhradkárstva profesor Ivan Hričovský spolu so svojím žiakom Martinom Durecom.
František Janata varil v najvýznamnejších hoteloch v celej Európe a u nás ho poznajú stovky a stovky spokojných zákazníkov. Mnohí doslova chodili tam, kde práve on pôsobil ako šéfkuchár, aby mohli vychutnávať jeho "božskú" kuchyňu.
František Janata patrí nepochybne k najznámejším slovenským kulinárskym mágom vôbec. Za celý svoj aktívny profesionálny kuchársky život vykúzlil tisíce a tisíce chutných pokrmov, po ktorých skonzumovaní sa ešte dlho šťastlivci od novozélandského Aucklandu cez japonské Kyoto až po portugalský Lisabon oblizovali a vychutnávali jeho očarujúce kulinárske skvosty.
Aj keď je to iba malá útecha, mali by ste vedieť, že pri boji s nadváhou nie ste osamotení. Na Slovensku je viac ako 55 percent ľudí, ktorí majú nadváhu a takmer viac ako polovica z nich sa pokúsila aspoň jedenkrát v živote schudnúť. Telesná hmotnosť súvisí s energetickou bilanciou organizmu a so životným štýlom každého človeka.
Záujem dnešného človeka získať čo najviac poznatkov, ako si udržať dobrý zdravotný stav svojho organizmu, súvisí často s vysokým pracovným nasadením, s túžbou udržať si dobrú duševnú i fyzickú výkonnosť a rovnováhu, ale i telesnú krásu a dokonalosť. Akú úlohu môžu hrať vitamíny v tomto úsilí a ako si zabezpečiť ich dostatočný príjem?
Autorka v knihe ponúka recepty, ktoré zodpovedajú zásadám oddelenej stravy. Ide o pestrý výber jedál, ktoré si môžete pripraviť rýchlo a z lacných a dostupných surovín aj u nás na Slovensku. Recepty sú jednoduché a každého - i náročného - stravníka uspokoja.
Hriešne spovede je 33 erotických príbehov o vášni, radosti zo života, malých i väčších prekvapeniach a ich následkoch. Áno, v živote sa skutočne stane všeličo a najmä v mladosti neraz robíme veci, ktorých by sme sa neskôr určite nedopustili. Možno. Ktosi múdry totiž raz povedal: "Ľahko je byť v starobe cnostný…" A určite vedel, čo hovorí.
Pri prejedaní sa a nesprávnej kombinácii potravín časť jedla ostáva nestrávená, nasleduje jeho hnilobný rozklad v črevách, pričom sa vytvárajú toxíny, jedovaté látky - a to sú pôvodcovia našich chorôb. Často sa snažíme "odhladovať" prebytočné kilogramy nevyváženou rýchlou diétou chudobnou na živiny.
Detektívky a kriminálne príbehy patria v súčasnosti k najvyhľadávanejším knižným žánrom. Skúsený autor stoviek poviedok a príbehov prichádza so zbierkou 19 prípadov, kde dvaja kriminalisti riešia vraždy rôzneho typu. Ide o súbor krátkych detektívnych príbehov, ktoré sa odohrávajú v mestskom i vidieckom prostredí.
Koľko Slovákov bolo na palube pyšného Titanicu? Prežili alebo zahynuli spolu s ďalšími 1 500 nešťastníkmi v mrazivých vodách Atlantického oceánu?
Prestali ste sladiť kávu, nejete chlieb ani pečivo, mastné ste vylúčili úplne, čas od času drží-te hladovku a aj napriek tomu sa vám schudnúť nedarí? Urobili ste už všetko, alebo takmer všetko preto, aby ste sa zbavili nadbytočných kilogramov a ručička na váhe sa aj napriek tomu nepohla ani o gram?
Verme varovným signálom nášho tela!
Kto teda chce aktívne niečo urobiť pre svoju pokožku, vlasy či nechty, aby boli pevné, aby mal stále sviežo napnuté tkanivo a uchoval si mladistvý vzhľad, odpoveď najde v najnovšej knihe Kartaríny Horákovej Oddelená strava: KRÁSA PRICHÁDZA ZVNÚTRA.
V edícii Praktické rady záhradkárom vyšla v marci 2015 ďalšia publikácia so záhradkárskou tematikou, tentoraz je zameraná na pestovanie hrozna a výrobu vína. Radami a postupmi prác pri sadení a starostlivosti o vinohrad, ako aj pri príprave vína sa chronologicky po mesiacoch venuje uznávaný slovenský odborník doc. Ing. Štefan Hronský, PhD.