0

Knihy

Oznam:
V sobotu a nedeľu (21.12. a 22.12.) - OTVORENÉ - knihkupectvo Pergamen 9-12 hod., knihkupectvo Academia 14-17 hod. Info k dodaniu tovaru kuriérskou spoločnosťou DPD a Slovenskou poštou z tovaru, ktorý je u dodávateľa. Viac info →.

Tradičné račianske jedlá

Tradičné račianske jedlá

Autor: František Janata, Anna Zvozilová
Vydavateľstvo: Plat4M Books 2013
EAN: 9788089642076

František Janata patrí nepochybne k najznámejším slovenským kulinárskym mágom vôbec. Za celý svoj aktívny profesionálny kuchársky život vykúzlil tisíce a tisíce chutných pokrmov, po ktorých skonzumovaní sa ešte dlho šťastlivci od novozélandského Aucklandu cez japonské Kyoto až po portugalský Lisabon oblizovali a vychutnávali jeho očarujúce kulinárske skvosty.

čítať viac

Ďalšie vydania a podobné tituly

Talianské tradičné jedlá cestoviny

Talianské tradičné jedlá cestoviny

neznámy autor

Foni book SK 2017 10,71 €
Tradičné medovníky

Tradičné medovníky

Diana Némethová

Ústredie ľudovej umeleckej výroby 2021 24 €
Tradičné Vianoce takmer bez alergénov

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov

Patrícia Molnárová Turiničová

Patrícia Molnárová Turiničová 2020 14,76 €
Dostupnosť:
Na sklade, posielame ihneď

Dostupnosť v kníhkupectve:
Academia, Bratislava - áno Pergamen, Senec - nie

9,95 €
 

Viac o knihe

František Janata patrí nepochybne k najznámejším slovenským kulinárskym mágom vôbec. Za celý svoj aktívny profesionálny kuchársky život vykúzlil tisíce a tisíce chutných pokrmov, po ktorých skonzumovaní sa ešte dlho šťastlivci od novozélandského Aucklandu cez japonské Kyoto až po portugalský Lisabon oblizovali a vychutnávali jeho očarujúce kulinárske skvosty. Zaslúžene je aj preto držiteľom prestížneho ocenenia WACS, ktorým sa môže hrdiť iba 81 najlepších kuchárov na celom svete.

V tejto knihe sa František Janata rozhodol predstaviť širokej verejnosti tradičné jedlá, ktoré sa už od nepamäti pripravovali v jeho rodnej obci Rača. Spolu so svojou bývalou spolužiačkou, úspešnou podnikateľkou na poli kulinárskom i vinárskom Ankou Zvozilovou, predstavujú recepty ich mám a starých mám. Ponúkajú nám jedlá zvláštnych názvov, tvarov a chutí. Šmor, vajsprádlová omáčka, knofla či beleše, súkance, opantance alebo perky. Odkrývajú zabudnuté jedlá, ktoré ešte v minulom storočí boli úplnou samozrejmosťou každodenného života. Kniha je popudom oživiť tradičnú račiansku kuchyňu, predstaviť jej širokú ponuku nielen domáci občanom Rače, ale umožniť spoznávanie zabudnutých chutí a kuchárskych postupov pre všetkých ostatných.

VYDAVATEĽSTVO Plat4M Books
ROK VYDANIA 2013
ISBN 978-80-89642-07-6
JAZYK slovenský
POČET STRÁN 134
VÄZBA tvrdá
ROZMER 210 × 148 mm
HMOTNOSŤ -

Ďalšie tituly od autora František Janata, Anna Zvozilová

Tradičné račianske jedlá

Tradičné račianske jedlá

František Janata, Anna Zvozilová

9,95 € Plat4M Books 2013