Na Slovensku je veľa dobrých nápadov a inovatívnych firiem. Mnohé však ostávajú bez možnosti realizácie či rozvoja, lebo im chýbajú financie na rozbeh. Existuje však riešenie, ktoré však málokto využíva. Venture kapitál a rozvojový kapitál...
Obsah: Úvod Symboly a hodnotenia hotelov Symboly a hodnotenia reštaurácií Ćo hodnotíme v reštauráciách a hoteloch Prehľad vybraných reštaurácií v SR Rebríčky a prehľady Trend top reštaurácie v regiónoch Trend top šéfkuchári a somelieri Prehľad vybraných hotelov a penziónov v SR Rebríčky a prehľady Trend top hotely v regiónoch
Už niekoľko rokov TREND predstavuje formou bedekra najlepšie slovenské reštaurácie a hotely. V najnovšom vydaní bedekra doň zahrnul 350 podnikov, 190 reštaurácií a 160 hotelov, o ktorých je presvedčený, že si označenie Top naozaj zaslúžia. Rok 2010 bol zjednodušene povedané – zaujímavý.
Druhá knižka Ľudovíta Ódora, člena Bankovej rady NBS s kresbami Shootyho. Kríza, nekríza, poďme znovu rozmýšľať viac ekonomicky.
9.vydanie publikácie, v ktorej nájdete hodnotenia slovenských reštaurácií a hotelov. Kritéria na ich zaradenie do knihy sa každým rokom sprísňujú, v tomto ročníku sa do nej dostalo 355 zariadení. Publikácia predstavuje to najlepšie a najzaujímavejšie, čo sa v jednotlivých regiónoch Slovenska nachádza. Kniha predstaví aj 20-top kuchárov a somelierov z celého Slovenska.
Kniha je nabitá informáciami týkajúcimi sa dane z príjmov fyzických osôb, sociálneho a zdravotného poistenia. Ak ste mali príjmy v zahraničí, ak ste študent alebo dôchodca, v knihe nájdete cenné rady ako máte postupovať pri podávaní daňového priznania. Na rozsiahlom priestore je vysvetlené, čo je to tzv. zamestnanecká prémia.
Môže byť ekonómia zábavná a ľahko stráviteľná?