0

Knihy

Utajovaná história slovenskej kuchyne

Utajovaná história slovenskej kuchyne

Bol Krištof Kolumbus klamár?

Autor: Róbert Ihring
Vydavateľstvo: Eko-konzult 2018
EAN: 9788080792770

Mnohí dnes už vedia a iní zase tušia, že stará história Slovanov, našich predkov i Slovenska bola úplne iná ako sa píše v učebniciach. Ani to nie je žiadnym tajomstvom, že aj história Uhorska a starých Maďarov bola iná, ako to tvrdia oficiálne maďarské, a žiaľ i naše učebnice.

čítať viac

Ďalšie vydania a podobné tituly

Utajovaná pravda - zapovězené poznání

Utajovaná pravda - zapovězené poznání

Steven M. Greer

Dobroslava Bednářová 2008 11,80 €
Utajovaná láska

Utajovaná láska

kolektív

IKAR 2000 2,32 €
História prírody Historia Naturalis

História prírody Historia Naturalis

Gaius Plinius Secundus

PERFEKT 2021 38,88 €
1871-Začiatky slovenskej politiky a vznik Slovenskej národnej strany

1871-Začiatky slovenskej politiky a vznik Slovenskej národnej strany

Pecník a kolektív Marcel

Agentúra SNS s. r. o. 2016 17,91 €
Dostupnosť:
Na sklade, posielame ihneď

Dostupnosť v kníhkupectve:
Academia, Bratislava - áno Pergamen, Senec - nie

9,90 € Bežná cena 29 €
 

Viac o knihe

Mnohí dnes už vedia a iní zase tušia, že stará história Slovanov, našich predkov i Slovenska bola úplne iná ako sa píše v učebniciach. Ani to nie je žiadnym tajomstvom, že aj história Uhorska a starých Maďarov bola iná, ako to tvrdia oficiálne maďarské, a žiaľ i naše učebnice.

Ani legendárny svätý Štefan, na ktorého sú Maďari takí pyšní, by nikdy nebol bez Slovákov kráľom Uhorska, atď. Málokto ale vie, že aj dejiny gastronómie v Uhorsku, a teda aj na Slovensku boli úplne iné, ako je to popísané v múdrych knihách. Ako sa teda stravovali naši predkovia obyčajný ľud a šľachta? Ako vznikli mnohé u nás obľúbené recepty? Tradície, maškrty a aj unikátne recepty. Skade sa zobrali na Slovensku moriaky ešte pred objavením Ameriky? Bol Krištof Kolumbus klamár? Priniesli kukuricu, fazuľu, tekvicu ap. do Európy až španielski moreplavci? Viete, že svetoznáma maďarská klobása je vlastne slovenský vynález? Viete, že aj u nás na Slovensku sa zbierali, jedli a aj exportovali do sveta najdrahšie huby sveta? Prečo nie sme pyšní na našu domácu slovenskú kuchyňu? Len ju nepoznáme alebo nemáme dostatok národného sebavedomia?

VYDAVATEĽSTVO Eko-konzult
ROK VYDANIA 2018
ISBN 978-80-8079-277-0
JAZYK slovenský
POČET STRÁN 280
VÄZBA tvrdá
ROZMER 280 × 202 × 29 mm
HMOTNOSŤ 1 195 g

Ďalšie tituly od autora Róbert Ihring

Utajovaná história slovenskej kuchyne

Utajovaná história slovenskej kuchyne

Róbert Ihring

9,90 € Eko-konzult 2018