História baníckej kuchyne, kultúry stravovania, jedál a tie najlepšie recepty
Autor: Daniela Bednářová
Vydavateľstvo: Matica slovenská 2012
EAN: 9788081150562
Unikátna knižka vás zavedie do dobovej kremnickej kuchyne v širšom zmysle, zoznámi s jej históriou od polovice 19. stor.
čítať viacZatiaľ ste si u nás nepozreli iné produkty.
Unikátna knižka vás zavedie do dobovej kremnickej kuchyne v širšom zmysle, zoznámi s jej históriou od polovice 19. stor., podáva ucelený pohľad na banícky dom, jeho kuchyňu, komoru plný voňavých lahôdok, spôsob bývania, stolovania, stravovanie a nepísané móresy jeho obyvateľov, cyklus sviatkov a s nimi spojených domácich obradov, zoznamuje s najdôležitejšími potravinami a pochutinami, prezrádza cenné rady a tipy na prípravu chutných baníckych špecialít a podáva vyberanú kolekciu tradičných receptov, ktoré aj dnes očaria zmysly každého labužníka.