0

Knihy

Základy zdravotníckeho manažmentu

Základy zdravotníckeho manažmentu

Vysokoškolská učebnica

Autor: Viera Jakušová
Vydavateľstvo: OSVETA 2010
EAN: 9788080633479

Obsah: 1 Manažment 1.1 Vymedzenie pojmu manažment 1.2 Teoretické prístupy k manažmentu 1.2.1 Novodobé prístupy v manažmente 2 Úvod do manažmentu zdravotníctva 2.1 Verejná správa na úseku zdravotníctva 2.2 Zdravotnícke zariadenia 2.3 Zdravotnícke povolania 2.4 Zdravotné poistenie 3 Manažéri v zdravotníctve 3.

čítať viac

Ďalšie vydania a podobné tituly

Základy personálneho manažmentu

Základy personálneho manažmentu

Zdenka Matulová Juríková

WOLTERS KLUWER SK 2022 12,16 €
Základy manažmentu

Základy manažmentu

Mikuláš Sedlák

IURA EDITION 2012 9,12 €
Základy manažmentu

Základy manažmentu

Mikuláš Sedlák

IURA EDITION 2009 12,45 €
Základy manažmentu

Základy manažmentu

J.MIHOK,P.TREBUNA

Elfa 13,50 €
Dostupnosť:
Nie je na sklade

Dostupnosť v kníhkupectve:
Academia, Bratislava - nie Pergamen, Senec - nie

 

Viac o knihe

Obsah:



1 Manažment

1.1 Vymedzenie pojmu manažment
1.2 Teoretické prístupy k manažmentu
1.2.1 Novodobé prístupy v manažmente
2 Úvod do manažmentu zdravotníctva

2.1 Verejná správa na úseku zdravotníctva
2.2 Zdravotnícke zariadenia
2.3 Zdravotnícke povolania
2.4 Zdravotné poistenie
3 Manažéri v zdravotníctve

3.1 Manažérske roly zdravotníckeho manažéra
3.2 Osobnostné vlastnosti zdravotníckeho manažéra
3.3 Manažérske schopnosti pri plnení verejnozdravotníckej funkcie
3.4 Činnosti manažérov verejného zdravotníctva
3.4.1 Manažment služieb
3.5 Finančný manažment
3.6 Manažment ľudských zdrojov
4 Manažérske funkcie v zdravotníctve

4.1 Manažérske funkcie vo verejnom zdravotníctve
4.1.1 Plánovanie
4.1.2 Organizovanie
4.1.3 Vedenie ľudí
4.1.4 Kontrola
5 Manažérstvo kvality služieb

5.1 Všeobecná charakteristika poznatkov vývoja kvality
5.1.1 Charakteristika pojmu kvalita
5.2 Služby a ich teoretické vymedzenie
5.2.1 Špecifické znaky služieb
5.3 Kvalita služieb
5.3.1 Základné pojmy riadenia kvality služieb
5.3.2 Dimenzie kvality služieb
5.4 Orientácia na zákazníkov v službách
5.4.1 Vymedzenie pojmu spokojnosť zákazníkov
6 Súčasná prax a jej prístupy k riadeniu kvality

6.1 Vybrané prístupy k riadeniu kvality
6.2 Medzinárodné systémové modely kvality v zdravotníctve
6.2.1 Model podnikateľskej výnimočnosti EFQM
6.2.2 Súbor noriem kvality ISO radu 9000
6.3 Model zlepšovania kvality služieb
6.4 Zdravotníctvo z hľadiska riadenia kvality
6.4.1 Európsky spotrebiteľský index zdravotnej starostlivosti

VYDAVATEĽSTVO OSVETA
ROK VYDANIA 2010
ISBN 978-80-8063-347-9
JAZYK slovenský
POČET STRÁN 144
VÄZBA mäkká
ROZMER 205 × 145 × 10 mm
HMOTNOSŤ 190 g

Ďalšie tituly od autora Viera Jakušová