0

Knihy

Gastronómia a výživa

Gastronómia a výživa

Autor: Andrej Malachovský, Ivana Šimočková, Ľubica Šebová
Vydavateľstvo: Belianum 2020
EAN: 9788055718118

Gastronómia a výživa sa venuje problematike stravovania z rôznych hľadísk, predovšetkým z odborného, spoločenského a zdravotného hľadiska vrátane úlohy nápojov v gastronómii. Východiskom poznania sú historické súvislosti, predovšetkým v európskom kontexte, ktoré predurčili súčasný stupeň rozvoja a kvalitu gastronómie tak ako ju poznáme dnes.

čítať viac

Ďalšie vydania a podobné tituly

Gastronómia v kontexte vývoja, vplyvov a trendov

Gastronómia v kontexte vývoja, vplyvov a trendov

Katarína Kompasová

Univerzita Konštantína Filozofa 2021 9,88 €
Nemecko/slovenský a slovensko/nemecký profesný slovník gastronómia

Nemecko/slovenský a slovensko/nemecký profesný slovník gastronómia

Katarína Gubová; Gabriela Križanová

Mikula 2011 11,61 €
Zdravie a výživa ľudí 1.

Zdravie a výživa ľudí 1.

Peter Chlebo, Ján Keresteš

CAD PRESS 2020 33,30 €
Zdravie a výživa ľudí 2.

Zdravie a výživa ľudí 2.

Peter Chlebo, Ján Keresteš

CAD PRESS 2020 33,30 €
Dostupnosť:
Dodanie 1 až 7 dní

Dostupnosť v kníhkupectve:
Academia, Bratislava - nie Pergamen, Senec - nie

10,08 € Bežná cena 11,20 €
 

Viac o knihe

Gastronómia a výživa sa venuje problematike stravovania z rôznych hľadísk, predovšetkým z odborného, spoločenského a zdravotného hľadiska vrátane úlohy nápojov v gastronómii. Východiskom poznania sú historické súvislosti, predovšetkým v európskom kontexte, ktoré predurčili súčasný stupeň rozvoja a kvalitu gastronómie tak ako ju poznáme dnes. Pre manažérov pohostinských podnikov je potrebná aj znalosť zásad správnej výživy, ktoré predurčujú kvalitu jedál. Na danú problematiku nadväzujú poznatky a diferencovanom a diétnom stravovaní, keďže v súčasnosti existuje výrazná segmentácia trhu z pohľadu hostí na základe rôznych kritérií. Významnou je aj téma nutritívnej a energetickej hodnoty jedla, ktorá je často kritériom posudzovania prispôsobenia súčasným nárokom. Technologické postupy prípravy a ich správne uplatňovanie sú predpokladom dosiahnutia kvality na náročnom konkurenčnom trhu, pričom kvalitu hodnotíme z rôznych pohľadov a ide o zdroj konkurenčnej výhody. Jedálny lístok je pre reštauráciu často jediným marketingovým nástrojom, preto jeho zostavovaniu venujeme osobitnú pozornosť a vyžaduje profesionálny prístup v súlade s medzinárodnými trendami. Nápojmi a vínom sa zaoberajú osobitné kapitoly. Ide o súčasť ponuky pohostinského podniku, ktorá má podstatný vplyv na ziskovosť pohostinského podniku, preto sú pre manažérov nevyhnutné výborné znalosti v záujme dlhodobej stability a vysokej úrovne poskytovaných služieb. Publikáciu zakončuje kapitola venovaná zásadám stolovania, ktorých správne uplatňovanie je vizitkou každého hosťa aj pohostinského podniku.

VYDAVATEĽSTVO Belianum
ROK VYDANIA 2020
ISBN 978-80-557-1811-8
JAZYK slovenský
POČET STRÁN 138
VÄZBA mäkká
ROZMER -
HMOTNOSŤ -

Ďalšie tituly od autora Andrej Malachovský, Ivana Šimočková, Ľubica Šebová

Gastronómia a výživa

Gastronómia a výživa

Andrej Malachovský, Ivana Šimočková, Ľubica Šebová

10,08 € Belianum 2020