Autor: Eva Dudríková, Jana Pažáková, Pavel Maľa, Jana Maľová, Mária Baranová
Vydavateľstvo: Univerzita veterinárneho lekárstva v Košiciach 2014
EAN: 9788080774479
Vysokoškolská učebnica kolektívu autorov Technológia výroby, bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov pre magistrov približuje študentom základné poznatky o bezpečnosti a kvalite mlieka a mliečnych výrobkov v nadväznosti na ich technológiu výroby a hygienické aspekty.
čítať viacMária Baranová
Univerzita veterinárneho lekárstva v Košiciach 2011 8,40 €Matúš Medvec, Janka Oravcová, Marek Samoš
Nakladatelství C.H.Beck-SK 2024 26,60 €Pšenková Martina a Toman Róbert
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre 2023 5,61 €Magdaléna Valšíková
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre 2016 12,90 €Vysokoškolská učebnica kolektívu autorov Technológia výroby, bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov pre magistrov približuje študentom základné poznatky o bezpečnosti a kvalite mlieka a mliečnych výrobkov v nadväznosti na ich technológiu výroby a hygienické aspekty. V prvej časti vysokoškolskej učebnici je podrobne rozpracovaná problematika anatomickej stavby mliečnej žľazy a syntézy a sekrécie základných zložiek mlieka, jeho biologická a výživová hodnota vrátane fyzikálno-chemických a technologických vlastností, od ktorých sa odvíja bezpečnosť a kvalita surového mlieka ako vstupnej suroviny a finálnych výrobkov. Študenti získajú prehľad o mikrobiológii mlieka a alimentárnych ochoreniach z mlieka a mliečnych výrobkov, ako aj o význame a funkcii užitočnej mikroflóry. Spracovaná je aj kapitola aditívnych látok používaných v mliekarstve v technológii výroby mliečnych výrobkov a cudzorodých látok. Významná je aj kapitola, ktorá pojednáva o problematike získavania a prvotného ošetrenia mlieka a mledziva v poľnohospodárskej prvovýrobe, mastitídach a legislatíve.
Druhá časť predmetnej vysokoškolskej učebnice pojednáva o preberaní mlieka a mledziva, jeho zvoze, príjme v mlieko spracujúcom závode, základnom ošetrení mlieka na pasterizačnej stanici. Významnou súčasťou vysokoškolskej učebnice sú aj kapitoly venované jednotlivým druhom mliečnych výrobkov.
Eva Dudríková, Jana Pažáková, Pavel Maľa, Jana Maľová, Mária Baranová
20 €