0

Knihy

Technológia výroby, bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov pre magistrov

Technológia výroby, bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov pre magistrov

Autor: Eva Dudríková, Jana Pažáková, Pavel Maľa, Jana Maľová, Mária Baranová
Vydavateľstvo: Univerzita veterinárneho lekárstva v Košiciach 2014
EAN: 9788080774479

Vysokoškolská učebnica kolektívu autorov Technológia výroby, bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov pre magistrov približuje študentom základné poznatky o bezpečnosti a kvalite mlieka a mliečnych výrobkov v nadväznosti na ich technológiu výroby a hygienické aspekty.

čítať viac

Ďalšie vydania a podobné tituly

Technológia výroby a kvalita cereálií

Technológia výroby a kvalita cereálií

Mária Baranová

Univerzita veterinárneho lekárstva v Košiciach 2011 8,40 €
Označenia pôvodu výrobkov a zemepisné označenia výrobkov

Označenia pôvodu výrobkov a zemepisné označenia výrobkov

Matúš Medvec, Janka Oravcová, Marek Samoš

Nakladatelství C.H.Beck-SK 2024 26,60 €
Xenobiotiká v mlieku a mliečnych produktoch prežúvavcov z rôznych oblastí Slovenska

Xenobiotiká v mlieku a mliečnych produktoch prežúvavcov z rôznych oblastí Slovenska

Pšenková Martina a Toman Róbert

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre 2023 5,61 €
Kvalita a pozberová technológia záhradníckych plodín

Kvalita a pozberová technológia záhradníckych plodín

Magdaléna Valšíková

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre 2016 12,90 €
Dostupnosť:
Dodanie 1 až 7 dní

Dostupnosť v kníhkupectve:
Academia, Bratislava - nie Pergamen, Senec - nie

20 €
 

Viac o knihe

Vysokoškolská učebnica kolektívu autorov Technológia výroby, bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov pre magistrov približuje študentom základné poznatky o bezpečnosti a kvalite mlieka a mliečnych výrobkov v nadväznosti na ich technológiu výroby a hygienické aspekty. V prvej časti vysokoškolskej učebnici je podrobne rozpracovaná problematika anatomickej stavby mliečnej žľazy a syntézy a sekrécie základných zložiek mlieka, jeho biologická a výživová hodnota vrátane fyzikálno-chemických a technologických vlastností, od ktorých sa odvíja bezpečnosť a kvalita surového mlieka ako vstupnej suroviny a finálnych výrobkov. Študenti získajú prehľad o mikrobiológii mlieka a alimentárnych ochoreniach z mlieka a mliečnych výrobkov, ako aj o význame a funkcii užitočnej mikroflóry. Spracovaná je aj kapitola aditívnych látok používaných v mliekarstve v technológii výroby mliečnych výrobkov a cudzorodých látok. Významná je aj kapitola, ktorá pojednáva o problematike získavania a prvotného ošetrenia mlieka a mledziva v poľnohospodárskej prvovýrobe, mastitídach a legislatíve.

Druhá časť predmetnej vysokoškolskej učebnice pojednáva o preberaní mlieka a mledziva, jeho zvoze, príjme v mlieko spracujúcom závode, základnom ošetrení mlieka na pasterizačnej stanici. Významnou súčasťou vysokoškolskej učebnice sú aj kapitoly venované jednotlivým druhom mliečnych výrobkov.

VYDAVATEĽSTVO Univerzita veterinárneho lekárstva v Košiciach
ROK VYDANIA 2014
ISBN 978-80-8077-447-9
JAZYK slovenský
POČET STRÁN 307
VÄZBA -
ROZMER -
HMOTNOSŤ -

Ďalšie tituly od autora Eva Dudríková, Jana Pažáková, Pavel Maľa, Jana Maľová, Mária Baranová

Technológia výroby, bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov pre magistrov

Technológia výroby, bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov pre magistrov

Eva Dudríková, Jana Pažáková, Pavel Maľa, Jana Maľová, Mária Baranová

20 € Univerzita veterinárneho lekárstva v Košiciach 2014