Autor: Marta Habánová, Miroslav Habán
Vydavateľstvo: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre 2016
EAN: 9788055215853
Cieľom vysokoškolskej učebnice je oboznámiť študentov bakalárskeho štúdia odboru výživa ľudí s vývojom gastronómie a so základmi spoločného stravovania. Obsah: 1.História, súčasnosť a trendy v gastronómii 2.Spoločné stravovanie 3.Základné druhy potravín a ich použitie pri príprave pokrmov 4.Moderná technológia a technologické zariadenia v gastronómii 5.
čítať viacDiana Duchoňová, Tünde Lengyelová
VEDA 2017 24,61 €Cieľom vysokoškolskej učebnice je oboznámiť študentov bakalárskeho štúdia odboru výživa ľudí s vývojom gastronómie a so základmi spoločného stravovania.
Obsah:
1.História, súčasnosť a trendy v gastronómii
2.Spoločné stravovanie
3.Základné druhy potravín a ich použitie pri príprave pokrmov
4.Moderná technológia a technologické zariadenia v gastronómii
5.Technologické postupy a úkony pri úprave potravín
6.Tepelná úprava potravín
7.Zmeny v potravinách počas technologickej prípravy pokrmov
8.Technologická úprava mäsa
9.Bezmäsité jedlá a suroviny na ich prípravu
10.Príprava jednotlivých skupín pokrmov
11.Svetové gastronómie
Marta Habánová, Miroslav Habán
15,54 €