0

Knihy

Výživové hodnotenie potravín

Výživové hodnotenie potravín

Autor: Eva Dudríková
Vydavateľstvo: Univerzita veterinárneho lekárstva v Košiciach 2011
EAN: 9788080772680

Vysokoškolská učebnica Výživové hodnotenie potravín predstavuje základné princípy zisťovania energetickej a výživnej hodnoty potravín, stráviteľnosti a využiteľnosti živín. Uvedené je rozdelenie potravín a potravinových surovín do jednotlivých skupín na základe rôznych hľadísk, ako aj popis základných živín potravín a ich význam pre organizmus človeka.

čítať viac

Ďalšie vydania a podobné tituly

Hodnotenie surovín a potravín rastlinného pôvodu

Hodnotenie surovín a potravín rastlinného pôvodu

Tatiana Bojňanská, Kolektív autorov

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre 2013 19,40 €
Hodnotenie surovín a potravín živočíšneho pôvodu

Hodnotenie surovín a potravín živočíšneho pôvodu

Juraj Čuboň, Peter Haščík, Miroslava Kačániová

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre 2012 11,30 €
Hodnotenie kvality a kvantity vôd. Časť 1-kvalita povrchových vôd

Hodnotenie kvality a kvantity vôd. Časť 1-kvalita povrchových vôd

Sokáč Marek a Jurík Ľuboš

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre 2023 14,21 €
Poruchy, diagnostika a hodnotenie mostov

Poruchy, diagnostika a hodnotenie mostov

Petra Bujňáková, Martin Moravčík, Richard Hlinka

EDIS-vydavateľstvo 2023 27,17 €
Dostupnosť:
Dodanie 1 až 7 dní

Dostupnosť v kníhkupectve:
Academia, Bratislava - nie Pergamen, Senec - nie

7,83 € Bežná cena 8,70 €
 

Viac o knihe

Vysokoškolská učebnica Výživové hodnotenie potravín predstavuje základné princípy zisťovania energetickej a výživnej hodnoty potravín, stráviteľnosti a využiteľnosti živín. Uvedené je rozdelenie potravín a potravinových surovín do jednotlivých skupín na základe rôznych hľadísk, ako aj popis základných živín potravín a ich význam pre organizmus človeka. Jedna časť tejto vysokoškolskej učebnice sa venuje energetickej a výživnej hodnote potravín, metabolizmu energetických látok a ich hodnoteniu. Významnou je aj kapitola venovaná metódam hodnotenia výživy človeka. Uvedené sú hlavné zásady prípravy jedál, straty výživových zložiek pri príprave jedál, legislatíva. Vysvetlené sú odporúčané výživové dávky vychádzajúce z databázy SR pre rôzne kategórie obyvateľstva v závislosti od veku, pohlavia, fyziológie, zdravotného stavu a pracovného zaťaženia. Popísaný je princíp odberu vzoriek potravín a hotových jedál na laboratórne vyšetrenie. Uvedené sú niektoré základné laboratórne metódy používané pri analýzach potravín potrebných na zisťovanie energetickej a výživnej hodnoty potravín.

VYDAVATEĽSTVO Univerzita veterinárneho lekárstva v Košiciach
ROK VYDANIA 2011
ISBN 978-80-8077-268-0
JAZYK slovenský
POČET STRÁN 135
VÄZBA -
ROZMER -
HMOTNOSŤ -

Ďalšie tituly od autora Eva Dudríková

Výživové hodnotenie potravín

Výživové hodnotenie potravín

Eva Dudríková

7,83 € Univerzita veterinárneho lekárstva v Košiciach 2011