Autor: Tatiana Bojňanská, Kolektív autorov
Vydavateľstvo: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre 2013
EAN: 9788055210865
Publikácia sa z celonárodného hľadiska zaoberá dôležitou problematikou hodnotenia kvality surovín a potravín rastlinného pôvodu. Z odborného hľadiska sumarizuje najnovšie ucelené poznatky v oblasti kvality rastlinných surovín a z hľadiska zamerania je rozdelená na dve kľúčové časti – všeobecnú a komoditnú.
čítať viacJán Mareček, Andrea Mendelová, Miriam Solgajová, Štefan Dráb, Eva Ivanišová
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre 2022 11,22 €Juraj Čuboň, Peter Haščík, Miroslava Kačániová
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre 2012 11,30 €Kročko Miroslav a kolektív
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre 2024 12,44 €Judit Süli; Anna Sobeková; Zuzana Bujdošová
OSVETA 2019 40,50 €Publikácia sa z celonárodného hľadiska zaoberá dôležitou problematikou hodnotenia kvality surovín a potravín rastlinného pôvodu. Z odborného hľadiska sumarizuje najnovšie ucelené poznatky v oblasti kvality rastlinných surovín a z hľadiska zamerania je rozdelená na dve kľúčové časti – všeobecnú a komoditnú.
Z obsahu:
VŠEOBECNÁ ČASŤ
Členenie a charakteristika surovín a potravín rastlinného pôvodu
Hodnotenie kvality potravinárskych surovín a potravín
Najdôležitejšie zložky surovín a potravín rastlinného pôvodu
KOMODITNÁ ČASŤ
Obilniny ako potravinárske suroviny
Maloobjemové plodiny
Strukoviny a výrobky z nich
Olejniny a výrobky z nich
Zemiaky
Repa cukrová
Ovocie a zelenina
Pochutiny
Senzorická analýza surovín a potravín
Tatiana Bojňanská, Kolektív autorov
17,46 €