Obsah: 1.Úvod 2.Odpadové hospodárstvo 3.Komunálne odpady 4.Triedenie a spracovanie odpadov 5.Skládkovanie 6.Kompostovanie 7.Tepelné zneškodňovanie odpadov 8.Odvádzanie a čistenie odpadových vôd 9.Literatúra Cieľom publikácie je poskytnúť odborné vedomosti o životnom prostredí, zdrojmi jeho znečisťovania vo forme rôznorodých odpadov a metód zaobchdádzania s nimi.
Vysokoškolská učebnica je určená študentom denného ako aj externého štúdia v prvom a druhom stupni štúdia a pre pedmet Aplikovaná mechanika v treťom stupni štúdia na Technickej fakulte Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Obsah: 1.Kinematika bodu - základné pojmy 2.Kinematika rovinného pohybu tuhého telesa 3.Kinematika rovinných sústav telies 4.
Obsah: 1.Sústruženie 2.Frézovanie 3.Vŕtanie 4.Brúsenie 5.Vyvrtávanie 6.Honovanie 7.Superfinišovanie 8.Lapovanie 9.Hobľovanie 10.Obrážanie 11.Preťahovanie a pretláčanie 12.Plazmové rezanie 13.Rezné materiály 14.Elektroerozívne obrábanie 15.Kvalita obrobkov 16.Ťahanie kovov - deformácia 17. Tvárnenie
Obsah: 1.Systémové inžiniestvo a systémový prístup 2.Výrobný proces, charakteristika a členenie 3.Technologický systém a jeho prvky 4.Normatívna základňa pre oblasť riadenia prevádzky strojov 5.Efektívnosť strojovej techniky v pracovnom procese 6.Organizácia riadenia prevádzky strojov vo výrobnom procese 7.Riadenie obsluhy výroby 8.
Učebnica je určená predovšetkým pre študentov FZKI SPU v Nitre, pre študijný odbor krajinné inžinierstvo, pozemkové úpravy a GIS, vodné hospodárstvo krajiny. Učebnica poskytuje študentovi potrebné základy z technológie pestovania poľných plodín, zeleniny, ovocia a viniča hroznorodého.Ďalej hovorí o bioklimatických podmienkach a základnej agrotechnike pestovania.
Vysokoškolská učebnica: Úvod do potravinárskej mykológie Kľúč na identifikáciu potravinársky významných vláknitých mikroskopických húb.
Obsah: 1.Ekosystém 2.Ovzdušie a ochrana ovzdušia 3.Pôda, znečistenie pôdy a technológia čistenia pôdy 4.Hydrosféra, kvalita vody, vlastnosti vody, technológie úpravy vody 5.Biosféra a biocykly 6.Biologický systém, toxikológia, mikrobiológia a epidemiológia 7.Monitoring životného prostredia 8.Energia, zdroje energie 9.Odpady, narábanie s odpadmi a recyklácia odpadov 10.
Publikácia ponúka pohľad na vidiecky cestovný ruch v širších súvislostiach. Po prečítaní publikácie, čitateľ získa základný obraz o možnostiach a príležitostiach spojených s podnikaním vo vidieckom cestovnom ruchu v podmienkach SR. Publikácia je rozdelená do siedmich kapitol, ktoré na seba tematicky nadväzujú. Obsah: 1. Vidiecky cestovný ruch 2.
Učebnica je rozdelená na kapitoly podľa druhu zvierat a podkapitoly podľa priebehu reprodukčného procesu od popisu štruktúry reprodukčných orgánov až k pôrodu zvierat.
Obsah: Riziká pri produkcii potravín 1.Riziká produkcie potravín a jej ochrana 2.Riziko - vymedzenie základných pojmov 3.Pôda ako riziko pri produkcii surovín a potravín rastlinného pôvodu 4.Voda ako potenciálne riziko pri produkcii potravín 5.Ovzdušie ako možné riziko pri produkcii potravín 6.Krmivo - možné riziko pri produkcii potravín živočíšného pôvodu 7.
Vysokoškolská učebnica sa zaoberá základnými princípmi reprodukcie zvierat, počnúc štruktúrou reprodukčných orgánov, funkciami ich štruktúr, regulačnými mechanizmami regulujúcimi regulačný proces v celej jeho šírke. Zaoberá sa problematikou gametogenézy, morfológie gamiet, chemizmom gamiet a mechanizmom oplodnenia.
Cieľom učebnice je poskytnúť čitateľovi základné informácie týkajúce sa konfigurácie a programovania priemyselných riadiacich systémov firmy Bernecker – Rainer. Učebnica je rozdelená do deviatich kapitol. V prvej kapitole sú uvedené všeobecné informácie o PLC systémoch, o X2X systémovej zbernici a Ethernet Powerlink komunikačnom protokole.
Cieľom vysokoškolských skrípt je poskytnúť výber metód a nástrojov manažérstva kvality, potrebných pre pochopenie a zvládnutie najdôležitejších procesov v organizácii pre styk so zákazníkom.