Táto učebnica je určená študentom pregraduálneho štúdia farmácie, lekárskych fakúlt, veterinárnej medicíny a iných medicínsky orientovaných študijných odborov. V jednotlivých kapitolách knihy sú popísané intoxikácie anorganickými látkami, žieravinami a reaktívnymi organickými látkami a vybranými organickými látkami.
Úlohou vysokoškolskej učebnice je priblíženie základných znalostí a postupov v diagnostike ochorení a starostlivosti o pacienta prevažne pri traumatickom poranení, chirurgickom zákroku a hospitalizácii. Učebnica obsahuje postupné kroky a oblasti pre úspešné nastavenie a zvládnutie zotavenia sa pacienta.
Osobitý charakter vínam z vinohradníckej oblasti Tokaj dodávajú neskoro dozrievajúce odrody vinica hroznorodého Furmint, Lipovina a Muškát žltý schopné hrozienkovať a vytvárať cibéby, dodržiavanie oxidatívnej technológie výroby tokajského vína, uskladnenia a vyzrievania vína.
Predložený učebný text je určený pre študentov 1. ročníka študijného programu farmácia, ktorí pre svoje štúdium potrebujú aj základné poznatky z latinského a v menšej miere aj z gréckeho jazyka. Cieľom je teda poskytnúť výklad základov gramatiky týchto jazykov obmedzený na minimum a zameraný na najdôležitejšie javy lekárskej a farmaceutickej terminológie.
Učebný text s názvom „Patologická fyziológia – návody na praktické cvičenia pre ŠP veterinárna sestra“ sa týka vyšetrovacích laboratórnych metodík vybraných parametrov pôsobiacich pri patofyziologických procesoch rôznych ochorení v modelových situáciách v rámci štúdia študijného predmetu patologická fyziológia.
Alexandra Trbolová a kol. Všeobecná veterinárna chirurgická propedeutika, 2023 je vysokoškolskou učebnicou pre študentov v študijných programoch „Všeobecné veterinárske lekárstvo“ a „Hygiena potravín“. Informácie v nej nájdu aj študenti akreditovaného študijného programu „Veterinárna sestra“.
Skriptá obsahujú súhrn a popis najdôležitejších základných klinických zručností, tzv. day-one skills. Tento ucelený text predstavuje didaktický prostriedok pre študentov študijných programov Všeobecné veterinárske lekárstvo, Hygiena potravín a Veterinárna sestra.
The scripts contain a summary and description of the most important basic clinical skills, the so-called day-one skills. This complete text is a didactic tool for students of the General Veterinary Medicine, Food Hygiene and Veterinary Nurse study programs.
Predkladaná vysokoškolská učebnica sa venuje komplexnému pohľadu tém zameraných na reprodukčný systém samíc, poskytuje fyziologické a patologické hľadisko, spolu s dôležitými tipmi pre praktické využitie.
Skriptá sú určené na výučbu praktických cvičení z predmetu Farmakognózia. Úvodné kapitoly sú zamerané na definíciu základných pojmov, farmakologických účinkov. prehľad účinných látok a základné techniky prípravy mikroskopických preparátov. Jadro skrípt predstavuje kapitola, v ktorej sú uvádzané významné drogy.
Vo vysokoškolskej učebnici sú zhrnuté základné a najdôležitejšie poznatky z veterinárne orientovanej fyziológie nervov, svalov a termoregulácie. Učebnica má byť pomôckou v štúdiu predmetu Fyziológia pre poslucháčov študijného programu Vzťah človek zviera a jeho využitie v canisterapii a hipoterapii.
Vysokoškolská učebnica Fyziológia endokrinológie a reprodukcie poskytuje základné a najdôležitejšie vedomosti veterinárne orientovanej fyziológie endokrinného, reprodukčného systému, mliečnej žľazy, vývoja a rastu zvierat.
V súčasnosti je geriatrická medicína jedna z najrýchlejšie sa vyvíjajúcich oblastí veterinárnej medicíny vôbec. Javí sa veľmi dôležitou pre starnúcu populáciu psov a mačiek, ale zároveň aj pre ich majiteľov.
V tejto vysokoškolskej učebnici sú opísané všetky postupy a metódy vyšetrenia zvierat. Zahŕňa základné a špeciálne vyšetrovacie metódy jednotlivých orgánov a orgánových sústav doplnené o laboratórne analýzy. V úvode je opísaný princíp tejto disciplíny a metódy zaobchádzania so zvieratami pred a počas vyšetrenia.
Potravinovéprávo znamená zákony, iné právne predpisy a správne opatrenia, upravujúcepotraviny vo všeobecnosti, a najmä potravinovú bezpečnosť, či už na úrovniEurópskej únie alebo na vnútroštátnej úrovni a vzťahuje sa na všetky stupnevýroby, spracúvania a distribúcie potravín a tiež krmív vyrábaných pre zvieratáurčené na produkciu potravín alebo pre zvieratá
Kniha je syntézou autorovho celoživotného profesijného úsilia o systémové pojatie problematiky, ktorá sa dlhodobo uchádzala o adekvátne zaradenie v štruktúre policajných činností, policajných služieb a policajných vied.