Autor: Mária Dopjerová-Danthine
Vydavateľstvo: SLOVART 2020
EAN: 9788055645827
Francúzsko sú vinice a poľné cesty so šípkami ku románskym kostolom, námestia pod košatými platanmi a hráči petangu, mätový sirup a starodávne kolotoče, anízový likér za teplých večerov, slnečnice na trhoch, farebné vitráže katedrál a citrónové sorbety. Francúzsko sú pekárne s koláčmi, ktorých názvy rozprávajú príbehy.
čítať viacRenáta Kamenárová a kolektív
UNIVERZITA KOMENSKÉHO BRATISLAVA 2024 22,90 €Renáta Kamenárová a kolektív
STUDIA ACADEMICA SLOVACA 2022 41,25 €Adela Ismail Gabríková a kolektív
STUDIA ACADEMICA SLOVACA 2022 18,70 €Francúzsko sú vinice a poľné cesty so šípkami ku románskym kostolom, námestia pod košatými platanmi a hráči petangu, mätový sirup a starodávne kolotoče, anízový likér za teplých večerov, slnečnice na trhoch, farebné vitráže katedrál a citrónové sorbety. Francúzsko sú pekárne s koláčmi, ktorých názvy rozprávajú príbehy.
Vo Francúzsku má takmer každé miesto čosi, čo ho charakterizuje, čo ho robí svojim, čosi, čo mu história odovzdala ako jedinečný dar. Ľudia sa postarali, aby sa ten dar v čase prenášal - symbolom, architektonickou črtou, osobnosťou, produktom. Musíte prísť práve sem, aby ste mohli pochopiť, uchopiť a kúsok si so sebou odniesť.
Autorka pochádza z Piešťan, no žije a pracuje v Paríži. Spolu s rodinou cestuje po rôznych kútoch Francúzska a jej texty lákajú ísť po jej stopách.
Parížska štvrť Montparnasse ako ju v prvej kapitole opisuje Mária Dopjerová-Danthine je malým Bretónskom. Na ulicia sa nachádzajú reštaurácie créperies (palacinkárne) lákajúce Parížanov ale aj návštevníkov tejto krásnej metropoly na palacinky tých najrozmanitejších chutí.
Linas vás vo svojom videu prevedie po troch palacinkárňach, ktoré sú podľa jeho osobného výberu tie najlepšie. Bon appétit milí Knihomoli.