Vysokoškolská učebnica
Prehlbovanie a rozširovanie poznatkov o výskyte vody v určitej časti zemského povrchu neustále pokračuje, najmä v závislosti od intenzity ľudskej aktivity človeka v danom území.
Učebnica je venovaná základným technikám aplikovaným pri príprave, analýze a selekcii genetický modifikovaných mikroorganizmov, rastlín a živočíchov.
Vysokoľkolská učebnice poskytuje študentom komplexný prehľad súčasných poznatkov o chemickom zložení potravinových surovín a potravín, o ich biochemických a mikrobiologických vlastnostiach, ako aj o významných chemických reakciách, ktoré prebiehajú v potravinových surovinách a potravinách počas ich skladovania alebo technologického spracovania a o analytických
Cieľom učebnice je poskytnúť základné innformácie týkajúce sa možností riadenia pohonov používaných v priemyselných prevádzkách. Učebnica je rozdelená do siedmich základnych kapitol. V prvej kapitole sú uvedené základné pojmy mechatroniky. Druhá kapitola opisuje základné časti elektrických pohonov.
Vysokoškolská učebnica bola zostavená s cieľom poskytnúť komplexný informačný zdroj z tohto vedného odboru, ktorý by nielen napĺňal potreby študentov na prípravu, ale aby mala i širšie uplatnenie a poskytla ostatnej odbornej či laickej verejnosti aj rozširujúce informácie využiteľné priamo v praxi.
Vysokoškolská učebnica poskytuje prehľad o geneticky modifikovaných organizmoch (GMO) vo vzťahu k zdraviu človeka a k životnému prostrediu. Učebnica je rozdelená do 11 kapitol a súčasťou každej kapitoly je stručný prehľad odborných výrazov, kontrolné otázky a zoznam použitej literatúry.
V učebnici sú zhrnuté najdôležitejšie poznatky o chove psov a ich najfrekventovanejších chorobách. Keďže doteraz nebola pre študentov zaujímajúcich sa o túto problematiku dostupná ucelená učebná pomôcka mala by táto učebnica prispieť k vypleneniu existujúceho vákua.
Vysokoškolská učebnica ponúka komplexný pohľad na uplatňovanie hygienických zásad v stravovacích prevádzkach. Rozvíja flexibilitu jednotlivcov s ohľadom na stále rastúce požiadavky gastronomickej praxe.
Vysokoškolská učebnica je určená pre študentov jednotlivých programov Fakulty agrobiológie a potravinových zdrojov a pre študentov Fakulty biotechnológií a potravinárstva s možnosťou využitia aj v rámci ostatných fakúlt Slovenskej poľnohospodárskej univerzity.