Jedinečná kniha Oliwood party od Márie Mikloškovej v sebe spája lásku, jedlo a energiu. Kuchárska kniha plná toskánskeho slnka je určená všetkým, ktorí milujú jedlo, život, cestovanie a hľadanie nových pestrých chutí a vôní. Prináša však nielen recepty, ale aj príbehy, priateľstvá a nové miesta.
V červnu jsme stáli před inspirativni výzvou, jak přiblížit kopřivovou říši človeku z bežné Kopřichařka kulinářske praxe. A tak se vám dostáva do ruky naše Kopřichařka. Nenaleznete v ni žádné nepřeberné množství recepturních postupů a pravidel, ani šéfkuchařských dogmat.
V knize najdete podrobné a praktické informace o nejznámějších superpotravinách, čili superfoods, vč. receptů, jak je používat pro každodenní konzumaci. Část publikace se věnuje základním živinám (sacharidy, cukry, bílkoviny, tuky) a na co si dát pozor při jejich konzumaci. Text je doprovázen mnoha kvalitními barevnými fotografiemi.
Táto kuchárska kniha je unikát. Nájdete v nej recepty, ktoré prežili hrdinov aj zbojníkov, no stále majú miesto na našich stoloch. Listovanie v nej je nebezpečné: Najprv sa prenesiete v čase do svojho detstva a zacítite úžasnú vôňu babičkiných koláčikov.
Po úspechu prvotiny Sladké pokušenie prichádza ďalší výber overených receptov prispievateľov obľúbeného kulinárskeho portálu Varecha.sk. Tentoraz prináša o niečo pestrejšiu zostavu receptov, ku ktorej by sa hodil podtitul Pohostenie pre návštevu.
Pokračovanie úspešnej kuchárskej série MOJE JEDLO je plné praktických rád, inšpirácií a receptov pre celý rok. Kniha “ŠTYRI ROČNÉ OBDOBIA” je rozdelená do štyroch farebných kapitol, ktoré otvára rozhovor s odborníkom a ponúka desiatky receptov podľa dostupnosti čerstvých surovín, úrody, kalendára.
Ako to máte doma s deťmi a ich večným drankaním sladkostí?
Kedy je čas začať? Čím začať? Ako postupovať? Koľko je dosť? Čo keď to nejde?
Pápežská švajčiarska garda je elitná vojenská jednotka, ktorá ochraňuje hlavu Katolíckej cirkvi už vyše 500 rokov. Vedeli ste však aj to, že má mimoriadne blízko ku gastronómii?
Čo je histamínová intolerancia (HIT) a ako sa s ňou popasovať zistíte v novej kuchárskej knihe, ktorá obsahuje okrem cenných rád zo života histaminičky, 83 nízkohistamínových receptov, vhodných aj pre mnohých iných potravinových alergikov.
Po mimoriadne úspešnom prvom vydaní knižky prichádza autorka Paulína Závodská s druhým pokračovaním. Verím, že vám táto kniha pomôže zorientovať sa v záhadnom ochorení, akou je histamínová intolerancia a nájdete v nej veľa obľúbených receptov vhodných pre histamínovú diétu.
Pútavé čítanie receptov korenených vínom a atmosférou príbehu domovskej krajiny, áno pochádzajú so všetkých kútov sveta. V knihe nájdete aj nenápadné odporúčania aké vínko jedlu pristane. Upozorňujeme čitateľov - Knihu nikdy neberte do rúk a už vôbec ju nečítajte ak ste hladní! V tomto prípade autor neručí za následky.
Knížka o vaření a ne jen o vaření. Vaření miluju. Je to moje vášeň. Vařil jsem v New Yorku, založil jednu z prvních pizzérií v Praze a vařím, prakticky pořád i když už jen pro svojí rodinu a kamarády. Za léta vaření a experimentování jsem nasbíral spoustu receptů a o ty nejoblíbenější se s Vámi chci nyní podělit.
Päť rokov po vydaní Vinárskeho lexikónu prichádzame k vám s novým titulom. Abecedarium vini je kniha podobného zamerania. Jej odborný záber je však širší a dôslednejší.
Predstavenie 50 slovenských vinárstiev v anglickom a slovenskom jazyku, bohatá obrazová príloha
OZ KUL-TUR Zvolen vydáva po reprinte monografie DETVA z roku 1905, v poradí už druhú knihu ako faksimile - teda v podobe, ako vyšla v pôvodnom vydaní. Nová kuchárska kniha Terézie Vansovej, uzrela svetlo sveta prvý raz v roku 1914. V rámci vtedajšieho územia Slovenska išlo vôbec o prvú knihu svojho druhu, ktorá predstavila približne 1000 receptov gazdiniek z konca 19.
Pripravili sme kuchársku knihu, ktorá sa venuje stravovania detí od ukončenia 4. mesiaca do 3 rokov. Kniha obsahuje až neuveriteľných 101 receptov, ktoré sú od najznámejších slovenských influenceriek a blogeriek, ktoré sú matkami a tieto recepty pripravujú či pripravovali svojím detičkám. Ide o prvú kuchársku knihu of mám pre mamy.
Když se bezlepkové vaření a pečení stane vášní Tato kniha vám nabízí možnost i bez lepku znovu ucítit tu nádhernou vůni čerstvě upečeného pečiva, na které si můžete dát některou z pomazánek, domácí paštiku, povidla nebo sníst čerstvé jen tak.
Predstavujeme vám novú a originálnu knihu receptov, zostavenou slovenskými nadšencami živej stravy. Hlavným mottom tvorcov bolo: Živé zdravé jedlo musí byť v prvom rade chutné aj príťažlivo vyzerať. Ďalšou prioritou bolo to, aby sa obohatila vitariánska komunita o nové hlavné jedlá, ale aj klasické hlavné jedlá spravené na vitariánsky spôsob.