Za účelom zvyšovania kvality vyučovacieho procesu bola zostavená cvičebnica k predmetu Finančno-ekonomická analýza. Jej význam spočíva predovšetkým v doplnení teórie, ktorá tvorí rozhodujúci základ daného predmetu o praktické príklady.
Ak potrebujete podrobnejšie informácie o publikácii môžete si stiahnuť jej náhľad v časti Prílohy. Náhľad je dostupný zdarma. Ak sa karta Prílohy nezobrazuje, publikácia nemá dostupný náhľad.
Študenti Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre sa pripravujú v rôznych študijných programoch na bakalárskom, inžinierskom a doktorandskom stupni štúdia. Profesijné uplatnenie absolventov univerzity je nasmerované do mnohých oblastí spoločenskej praxe, vedy a výskumu.
Vysokoškolská učebnica pre študentov SPU v Nitre.
Vysokoškolská učebnica pre študentov SPU v Nitre.
Cieľom vysokoškolskej učebnice je poskytnúť čitateľovi informácie o procese zberu zrnín, základného rozdelenia strojov na zber zrnín a podať prehľadným spôsobom poznatky o jednotlivých ústrojenstvách kombajnu, ich princípoch a spôsoboch nastavovania pri meniacich sa podmienkach zberu.
Vysokoškolská učebnica pre študentov denného a dištančného štúdia.
Vysokoškolská učebnica pre študentov SPU v Nitre.
Vysokoškolská učebnica pre študentov SPU v Nitre.
Zelenina je veľmi dôležitou a nepostrádateľnou zložkou ľudskej výživy vďaka obsahu rôznych, zdraviu prospešných látok. Medzi tradične pestovanú zeleninu na Slovensku môžeme zaradiť kapustu hlávkovú, mrkvu siatu, cibuľu kuchynskú, papriku ročnú, rajčiak jedlý, šalát hlávkový ako aj iné významné druhy.
Vedecká monografia
Skriptá pre študentov SPU.
Ak potrebujete podrobnejšie informácie o publikácii môžete si stiahnuť jej náhľad v časti Prílohy. Náhľad je dostupný zdarma. Ak sa karta Prílohy nezobrazuje, publikácia nemá dostupný náhľad.
1. kapitola Skladovateľnosť rastlinných produktov 2. kapitola Skladovanie obilnín 3. kapitola Skladovanie olejnín 4. kapitola Skladovanie strukovín 5. kapitola Skladovanie zemiakov 6. kapitola Skladovanie repy cukrovej 7. kapitola Skladovanie ovocia a zeleniny 8. kapitola Spracovanie obilnín 9. kapitola Spracovanie olejnín 10. kapitola Spracovanie okopanín 11.
Cieľom publikácie je predstaviť súčasné možnosti sledovania zmien v krajine vyvolaných prírodnými účinkami, ale aj ľudskou činnosťou a poskytnúť nástroje na monitoring, hodnotenia a návrhy úprav prostredia na našej Zemi v záujme udržania života na nej.