Cukor je významnou zložkou našej výživy a významnou potravinárskou surovinou. Jeho nadmerná spotreba, však spôsobuje niektoré nežiaduce fyziologické účinky. Pre niektorých spotrebiteľov sa cukor stal sladkým jedom a tak dôvody zdravotné a tiež ekonomické vyvolali intenzívny výskum nových sladko chutnajúcich látok prírodného ale aj syntetického pôvodu.
Rastlinné bielkoviny v našich podmienkach predstavujú dôležitý zdroj bielkovín vo výžive ľudí a zvierat. Celková svetová ročná spotreba bielkovín rastlinného pôvodu je vyššia ako 52 %, pričom obilniny - cereálie dotujú potrebu na bielkoviny a energiu v ľudskej výžive asi 40 %.
Vysokoškolská učebnica Výživové hodnotenie potravín predstavuje základné princípy zisťovania energetickej a výživnej hodnoty potravín, stráviteľnosti a využiteľnosti živín. Uvedené je rozdelenie potravín a potravinových surovín do jednotlivých skupín na základe rôznych hľadísk, ako aj popis základných živín potravín a ich význam pre organizmus človeka.
Vysokoškolská učebnica Chov a choroby včiel a čmeliakov je určená pre študentov veterinárnej medicíny II. a III. stupňa vysokoškolského vzdelávania, pre pracovníkov v oblasti zdravia zvierat a hygieny potravín a taktiež pre asistentov úradných veterinárnych lekárov v oblasti zdravia včiel. Učebnica je rozdelená do dvoch základných častí.
Učebné texty (Základy protozoológie, Základy helmintológie a Diagnostické metódy vo veterinárskej parazitológii) sú určené študentom Veterinárskej nej medicíny, Hygieny potravín, študentom lekárskych a prírodovedeckých fakúlt, ako aj praktickým veterinárnym lekárom, pracovníkom diagnostických ústavov zaoberajúcich sa parazitologickou diagnostikou.
Učebný text poskytuje študentom informácie o základoch práva, legislatívnom procese v Slovenskej republike a v Európskej únii. Zároveň poskytuje prehľad o normatívnych právnych aktoch upravujúcich bezpečnosť potravín a krmív.
Metódy a praktické postupy používané pri analýze mäsa a mäsových výrobkov v laboratórnej praxi.