0

Knihy

Oznam:
V sobotu a nedeľu (21.12. a 22.12.) - OTVORENÉ - knihkupectvo Pergamen 9-12 hod., knihkupectvo Academia 14-17 hod. Info k dodaniu tovaru kuriérskou spoločnosťou DPD a Slovenskou poštou z tovaru, ktorý je u dodávateľa. Viac info →.

Technológia sacharidov, čokolády a cukroviniek

Technológia sacharidov, čokolády a cukroviniek

Autor: Mária Baranová
Vydavateľstvo: Univerzita veterinárneho lekárstva v Košiciach 2011
EAN: 9788080772413

Cukor je významnou zložkou našej výživy a významnou potravinárskou surovinou. Jeho nadmerná spotreba, však spôsobuje niektoré nežiaduce fyziologické účinky. Pre niektorých spotrebiteľov sa cukor stal sladkým jedom a tak dôvody zdravotné a tiež ekonomické vyvolali intenzívny výskum nových sladko chutnajúcich látok prírodného ale aj syntetického pôvodu.

čítať viac

Ďalšie vydania a podobné tituly

Čokolády

Čokolády

Chantal Coadyová

Fortuna Print 2000 9,92 €
Technológia 1

Technológia 1

Ján Moravec, Radoslav Koňár, Richard Pastirčák

EDIS-vydavateľstvo 2020 34,10 €
Dostupnosť:
Dodanie 1 až 7 dní

Dostupnosť v kníhkupectve:
Academia, Bratislava - nie Pergamen, Senec - nie

6,60 €
 

Viac o knihe

Cukor je významnou zložkou našej výživy a významnou potravinárskou surovinou. Jeho nadmerná spotreba, však spôsobuje niektoré nežiaduce fyziologické účinky. Pre niektorých spotrebiteľov sa cukor stal sladkým jedom a tak dôvody zdravotné a tiež ekonomické vyvolali intenzívny výskum nových sladko chutnajúcich látok prírodného ale aj syntetického pôvodu. Hlavným u nás používaným prírodným sladidlom je cukor - sacharóza, menej sa používajú prírodné sladidlá iné ako sacharóza (fruktóza, glukóza, laktóza, maltóza) a náhrady prírodných sladidiel (sorbitol, xylitol, izomalt, sacharín, aspartam a pod.). Priemyselne sa sacharóza získava z cukrovej repy a z cukrovej trstiny. Vysokoškolská učebnica sa zaoberá technológiou a kvalitou spracovania cukrovej repy a cukrovej trstiny až po výrobu trhových druhov cukru, technológiou a kvalitou výroby čokolád, čokoládových a nečokoládových cukroviniek a cukrárskych výrobkov.

VYDAVATEĽSTVO Univerzita veterinárneho lekárstva v Košiciach
ROK VYDANIA 2011
ISBN 978-80-8077-241-3
JAZYK slovenský
POČET STRÁN 115
VÄZBA -
ROZMER -
HMOTNOSŤ -

Ďalšie tituly od autora Mária Baranová

Bezpečnosť a kvalita rastlinných produktov

Bezpečnosť a kvalita rastlinných produktov

Mária Baranová

18,20 € Univerzita veterinárneho lekárstva v Košiciach 2016
Technológia a bezpečnostné systémy rastlinných komodít I.

Technológia a bezpečnostné systémy rastlinných komodít I.

Mária Baranová

11 € Univerzita veterinárneho lekárstva v Košiciach 2012
Technológia a bezpečnostné systémy rastlinných komodít II.

Technológia a bezpečnostné systémy rastlinných komodít II.

Mária Baranová

11 € Univerzita veterinárneho lekárstva v Košiciach 2012
Technológia a kvalita mrazenia a spracovania ovocia a zeleniny

Technológia a kvalita mrazenia a spracovania ovocia a zeleniny

Mária Baranová

8,46 € Univerzita veterinárneho lekárstva v Košiciach 2011
Technológia sacharidov, čokolády a cukroviniek

Technológia sacharidov, čokolády a cukroviniek

Mária Baranová

6,60 € Univerzita veterinárneho lekárstva v Košiciach 2011
Technológia výroby a kvalita cereálií

Technológia výroby a kvalita cereálií

Mária Baranová

8,40 € Univerzita veterinárneho lekárstva v Košiciach 2011