0

Knihy

Oznam:
V sobotu a nedeľu (21.12. a 22.12.) - OTVORENÉ - knihkupectvo Pergamen 9-12 hod., knihkupectvo Academia 14-17 hod. Info k dodaniu tovaru kuriérskou spoločnosťou DPD a Slovenskou poštou z tovaru, ktorý je u dodávateľa. Viac info →.

Technológia a kvalita mrazenia a spracovania ovocia a zeleniny

Technológia a kvalita mrazenia a spracovania ovocia a zeleniny

Autor: Mária Baranová
Vydavateľstvo: Univerzita veterinárneho lekárstva v Košiciach 2011
EAN: 9788080772420

Ovocie a zelenina sú dôležitou zložkou výživy predovšetkým svojimi dietetickými, výživovými a senzorickými vlastnosťami.

čítať viac

Ďalšie vydania a podobné tituly

Tajomstvo ovocia a zeleniny

Tajomstvo ovocia a zeleniny

neznámy autor

Bookmedia 2019 3,99 €
Technológia a technika spracovania drevnej a rastlinnej biomasy

Technológia a technika spracovania drevnej a rastlinnej biomasy

Iveta Čabalová a kolektív

Technická univerzita Zvolen 2021 29 €
Technológia prvostupňového spracovania dreva

Technológia prvostupňového spracovania dreva

Ivan Klement, Juraj Detvaj

Technická univerzita Zvolen 2013 24,40 €
Kvalita a pozberová technológia záhradníckych plodín

Kvalita a pozberová technológia záhradníckych plodín

Magdaléna Valšíková

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre 2016 12,90 €
Dostupnosť:
Dodanie 1 až 7 dní

Dostupnosť v kníhkupectve:
Academia, Bratislava - nie Pergamen, Senec - nie

8,46 € Bežná cena 9,40 €
 

Viac o knihe

Ovocie a zelenina sú dôležitou zložkou výživy predovšetkým svojimi dietetickými, výživovými a senzorickými vlastnosťami. Ich nezastupiteľná úloha vo výžive človeka je daná ich biologickou hodnotou, ktorá je charakterizovaná nízkou energetickou hodnotou, ale relatívne vysokým obsahom minerálnych látok, vitamínov a iných látok, priaznivo ovplyvňujúcich fyziologické procesy v organizme človeka. Zelenina so zemiakmi a ovocím sa značnou mierou podieľa na prívode draslíka, horčíka a celého radu ďalších významných prvkov, ale i organických látok nevyhnutných pre zdravie. Pokiaľ našej strave chýba 30-40 % zeleniny, či ovocia, potom chýba i rovnaké percento pre život nevyhnutných látok, ktoré organizmus z iných zdrojov nedostane a ich funkčné uplatnenie potom organizmu chýba. Súčasná spotreba zeleniny a ovocia na Slovensku je nevyhovujúca nielen v celkovej ročnej spotrebe na obyvateľa, ale je aj sezónne výrazne nerovnomerná. Ovocie a zelenina majú medzi potravinami rastlinného pôvodu zvláštne postavenie v tom, že sa v prevažnej miere konzumujú v čerstvom stave. Pri priemyselnom spracovaní ide predovšetkým o konzerváciu, zachovanie pôvodných vlastností čerstvej suroviny. Vysokoškolská učebnica sa zaoberá technológiou a kvalitou mrazených a konzervovaných neudržných produktov rastlinnej výroby, vybraných druhov ovocia a zeleniny. Zahŕňa základné princípy konzervovania ovocia a zeleniny, fyzikálne konzervačné metódy - chladenie a mrazenie, pasterizáciu a sterilizáciu, zahusťovanie cukrom, sušenie, chemické konzervačné metódy, biologické konzervačné metódy a nové možnosti konzervovania nekonvenčnými procesmi.

VYDAVATEĽSTVO Univerzita veterinárneho lekárstva v Košiciach
ROK VYDANIA 2011
ISBN 978-80-8077-242-0
JAZYK slovenský
POČET STRÁN 145
VÄZBA -
ROZMER -
HMOTNOSŤ -

Ďalšie tituly od autora Mária Baranová

Bezpečnosť a kvalita rastlinných produktov

Bezpečnosť a kvalita rastlinných produktov

Mária Baranová

18,20 € Univerzita veterinárneho lekárstva v Košiciach 2016
Technológia a bezpečnostné systémy rastlinných komodít I.

Technológia a bezpečnostné systémy rastlinných komodít I.

Mária Baranová

11 € Univerzita veterinárneho lekárstva v Košiciach 2012
Technológia a bezpečnostné systémy rastlinných komodít II.

Technológia a bezpečnostné systémy rastlinných komodít II.

Mária Baranová

11 € Univerzita veterinárneho lekárstva v Košiciach 2012
Technológia a kvalita mrazenia a spracovania ovocia a zeleniny

Technológia a kvalita mrazenia a spracovania ovocia a zeleniny

Mária Baranová

8,46 € Univerzita veterinárneho lekárstva v Košiciach 2011
Technológia sacharidov, čokolády a cukroviniek

Technológia sacharidov, čokolády a cukroviniek

Mária Baranová

6,60 € Univerzita veterinárneho lekárstva v Košiciach 2011
Technológia výroby a kvalita cereálií

Technológia výroby a kvalita cereálií

Mária Baranová

8,40 € Univerzita veterinárneho lekárstva v Košiciach 2011