Autor: Mária Baranová
Vydavateľstvo: Univerzita veterinárneho lekárstva v Košiciach 2012
EAN: 9788080772871
Pri posudzovaní všeobecných hygienických požiadaviek a zabezpečení kvalitných potravinárskych výrobkov musíme vychádzať z analýzy možných rizík, ktoré môžu vznikať od prvovýroby až po konzumáciu.
čítať viacTomáš Loveček, Andrej Veľas, Martin Ďurovec
EDIS-vydavateľstvo 2015 33,85 €Mária Baranová
Univerzita veterinárneho lekárstva v Košiciach 2012 11 €Pri posudzovaní všeobecných hygienických požiadaviek a zabezpečení kvalitných potravinárskych výrobkov musíme vychádzať z analýzy možných rizík, ktoré môžu vznikať od prvovýroby až po konzumáciu. Uvedené riziká je možné presne špecifikovať, kde alebo v ktorej fáze výroby a manipulácie je možné im zabrániť, ktoré z nich je možné účinnými opatreniami eliminovať. To si na druhej strane vyžaduje podrobné poznanie technológie výroby a spracovania, aby sme včas mohli vykonávať preventívne opatrenia.
Vysokoškolská učebnica Technológia a bezpečnostné systémy rastlinných komodít I sa zaoberá technológiou a bezpečnostnými systémami v jednotlivých procesoch konzervo-vania neudržných produktov rastlinnej výroby, vybraných druhov ovocia a zeleniny. Zahŕňa základné princípy konzervovania ovocia a zeleniny, fyzikálne konzervačné metódy - chladenie a mrazenie, pasterizáciu a sterilizáciu, zahusťovanie cukrom, sušenie, chemické konzervačné metódy, biologické konzervačné metódy a nové možnosti konzervovania nekonvenčnými procesmi s aplikáciou bezpečnostných systémov.
Mária Baranová
18,20 €Mária Baranová
11 €Mária Baranová
11 €Mária Baranová
9,40 €Mária Baranová
6,60 €Mária Baranová
8,40 €