0

Knihy

Oznam:
V sobotu a nedeľu (21.12. a 22.12.) - OTVORENÉ - knihkupectvo Pergamen 9-12 hod., knihkupectvo Academia 14-17 hod. Info k dodaniu tovaru kuriérskou spoločnosťou DPD a Slovenskou poštou z tovaru, ktorý je u dodávateľa. Viac info →.

Moderná kuchárka

Moderná kuchárka

Autor: Konrád Kendík
Vydavateľstvo: Nová práca 2009
EAN: 9788089350131

V deviatich častiach tejto knihy nájdete lákavé receptúry pokrmov skoro zo všetkých kontinentov. Ťažisko tvorí Európa, a jej krajiny, ktoré sú nám najbližšie a najvyhovujúcejšie, a to tak z hľadiska surovín, ako aj ich prípravy.

čítať viac

Ďalšie vydania a podobné tituly

Moderná Slovenská kuchárka

Moderná Slovenská kuchárka

J. Rybár

SLOVART 2000 2,29 €
Moderná Bratislava

Moderná Bratislava

Peter Szalay

ALBERT MARENČIN VYDAVATEĽSTVO PT 2022 13,41 €
Moderná spisovná arabčina II.diel

Moderná spisovná arabčina II.diel

Karol R. Sorby

Slovak Academic Press, s.r.o. 2021 50,90 €
Moderná rodina

Moderná rodina

Helga Flatland

Premedia 2020 11,65 €
Dostupnosť:
Na sklade, posielame ihneď

Dostupnosť v kníhkupectve:
Academia, Bratislava - nie Pergamen, Senec - áno

17,99 € Bežná cena 19,99 €
 

Viac o knihe

V deviatich častiach tejto knihy nájdete lákavé receptúry pokrmov skoro zo všetkých kontinentov. Ťažisko tvorí Európa, a jej krajiny, ktoré sú nám najbližšie a najvyhovujúcejšie, a to tak z hľadiska surovín, ako aj ich prípravy. V prvej časti sme upriamili pozornosť užívateľov na pôvod a správne využitie surovín, ktoré máme k dispozícii na prípravu každodennej potravy. Uviedli sme aj tabuľku, v ktorých ročných obdobiach sa na trh dostanú jednotlivé druhy zeleniny, šalátov a ovocia, a to napriek tomu, že trh je po celý rok zásobovaný pestrým sortimentom surovín. Netýka sa to zeleniny a ovocia, ale aj mäsa a mäsových výrobkov, napr. mäso zo zveriny a ryby môžeme konzumovať po celý rok. Z jatočných výrobkov sú to hlavne obľúbené zabíjačkové výrobky, ktorých príprava a konzumácia podľa starých zvyklostí bola viazaná výlučne na zimné mesiace. Ďalšie časti knihy sú rozdelené podľa gastronomického poradia, t. j. na predkrmy, polievky, vaječné, mäsité pokrmy, a to jatočné mäsá, hydina, zverina, ryby, zelenina. Nevynechali sme ani studenú kuchyňu, múčniky, dezerty a ďalšie pochúťky. Pri spracovaní receptúr sme mysleli aj na tých, ktorí dbajú o svoju líniu, tým, že pri každej receptúre sú uvedené ich energetické hodnoty v kilokalóriách a kilojouloch.

VYDAVATEĽSTVO Nová práca
ROK VYDANIA 2009
ISBN 978-80-89350-13-1
JAZYK slovenský
POČET STRÁN 598
VÄZBA tvrdá
ROZMER 305 × 220 × 35 mm
HMOTNOSŤ 1 639 g

Ďalšie tituly od autora Konrád Kendík