Učebné texty (Základy protozoológie, Základy helmintológie a Diagnostické metódy vo veterinárskej parazitológii) sú určené študentom Veterinárskej nej medicíny, Hygieny potravín, študentom lekárskych a prírodovedeckých fakúlt, ako aj praktickým veterinárnym lekárom, pracovníkom diagnostických ústavov zaoberajúcich sa parazitologickou diagnostikou.
Vysokoškolská učebnica Základy fyziológie psa I poskytuje základné a najdôležitejšie vedomosti veterinárne orientovanej fyziológie telových tekutín, acidobázickej rovnováhy, krvi, imunitného a obehového systému, respiračného a močového systému, fyziológie trávenia a metabolizmu.
Cieľom týchto vysokoškolských učebných textov je oboznámiť študentov s imunologickými technikami využívanými v klinických imunologických laboratóriách. Súčasťou týchto skript sú aj pracovné návody na použitie týchto techník pri hodnotení imunitného statusu zvierat.
Vysokoškolská učebnica Výživové hodnotenie potravín predstavuje základné princípy zisťovania energetickej a výživnej hodnoty potravín, stráviteľnosti a využiteľnosti živín. Uvedené je rozdelenie potravín a potravinových surovín do jednotlivých skupín na základe rôznych hľadísk, ako aj popis základných živín potravín a ich význam pre organizmus človeka.
Vysokoškolská učebnica Všeobecná zootechnika a plemená psov je určená predovšetkým pre študentov Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie, ale aj pre všetkých chovateľov a majiteľov psov.
Vysokoškolská učebnica ,,Všeobecná hygiena a analýza potravín je určená pre študijný program Všeobecné veterinárske lekárstvo Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach. Predložená vysokoškolská učebnica je napísaná v rozsahu 162 strán s ilustráciou obrázkov v počte 32 a tabuliek v počte 10.
Učebnica Veterinárna histológia II. je určená najmä pre študentov študijných programov všeobecné veterinárske lekárstvo a hygiena potravín na Univerzite veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach. Obsahuje učebný text z mikroskopickej anatómie, ktorá sa zaoberá mikroskopickým zložením orgánov.
Učebnica Veterinárna histológia I. autorov V. Cigánková, V. Almášiová a K. Holovská je určená najmä pre študentov študijných programov všeobecné veterinárske lekárstvo a hygiena potravín na Univerzite veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach. Cieľom vydania tejto publikácie je poskytnúť učebný text z cytológie a všeobecnej histológie.
Vysokoškolská učebnica Veterinárna fyziológia II poskytuje základné a najdôležitejšie vedomosti veterinárne orientovanej fyziológie endokrinného, reprodukčného a svalového systému, fyziológie mliečnej žľazy, kože a termoregulácie, centrálneho nervového systému a zmyslového vnímania, rastu a vývinu organizmu zvierat.
Vysokoškolská učebnica Veterinárna fyziológia I poskytuje základné a najdôležitejšie vedomosti veterinárne orientovanej fyziológie telových tekutín, acidobázickej rovnováhy, krvi, imunitného a obehového systému, respiračného a močového systému, fyziológie trávenia a metabolizmu.
Vysokoškolská učebnica Veterinárna arachnoentomológia venuje pozornosť parazitickým článkonožcom, ktoré majú význam z hľadiska epizootologického aj epidemiologického Učebnica je založená na prezentovaní základných informácií a definícií z oblasti všeobecnej arachnoentomológie.
Učebný text je určený študentom všeobecného veterinárskeho lekárstva.
Vysokoškolská učebnica kolektívu autorov Technológia výroby, bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov pre magistrov približuje študentom základné poznatky o bezpečnosti a kvalite mlieka a mliečnych výrobkov v nadväznosti na ich technológiu výroby a hygienické aspekty.
Rastlinné bielkoviny v našich podmienkach predstavujú dôležitý zdroj bielkovín vo výžive ľudí a zvierat. Celková svetová ročná spotreba bielkovín rastlinného pôvodu je vyššia ako 52 %, pričom obilniny - cereálie dotujú potrebu na bielkoviny a energiu v ľudskej výžive asi 40 %.
Cukor je významnou zložkou našej výživy a významnou potravinárskou surovinou. Jeho nadmerná spotreba, však spôsobuje niektoré nežiaduce fyziologické účinky. Pre niektorých spotrebiteľov sa cukor stal sladkým jedom a tak dôvody zdravotné a tiež ekonomické vyvolali intenzívny výskum nových sladko chutnajúcich látok prírodného ale aj syntetického pôvodu.
Tato kniha je určena především k přípravě na přijímací zkoušky na Vysokou školu ekonomickou v Praze, je však použitelná také k přípravě k přijímacím zkouškám na jiné vysoké školy.
Ovocie a zelenina sú dôležitou zložkou výživy predovšetkým svojimi dietetickými, výživovými a senzorickými vlastnosťami.
Kniha je syntézou autorovho celoživotného profesijného úsilia o systémové pojatie problematiky, ktorá sa dlhodobo uchádzala o adekvátne zaradenie v štruktúre policajných činností, policajných služieb a policajných vied.