Učebnica Suroviny 2 cukrár oboznamuje budúcich cukrárov s vlastnosťami, zložením, výrobou, skladovaním a použitím surovín v cukrárskej výrobe. V jednotlivých kapitolách sú rozpracované tieto skupiny cukrárskych surovín: ovocie, ovocné výrobky, orechy, olejniny, strukoviny, kakao, čokoláda, pochutiny (káva, čaj, koreniny, arómy, ocot) a rôsolotvorné látky.
Učebnica Suroviny 2 pekár svojím obsahom nadväzuje na učebnice surovín pre 1. ročník. Učebnica poskytuje ucelené informácie o sladidlách, mlieku a mliečnych výrobkoch, vode, soli a zlepšujúcich prípravkoch, ich použití v pekárskej výrobe a ich vplyvu na technologické procesy a kvalitu výrobku.
Učebnica Suroviny 1 cukrár obsahuje informácie o pôvode cukrárskych surovín, o ich zložení a význame pre ľudský organizmus z hľadiska energetickej a biologickej hodnoty. Posúdenie akosti cukrárskych surovín, poznanie príčin ich kazenia, zásady správneho skladovania a ošetrovania surovín sú rozpracované v štvrtej kapitole.
Učebnica Technológie 2 pekár poskytuje informácie o mikroorganizmoch v pekárskej výrobe, výrobe chlebových kvasov a cesta, technológii výroby pšenično-ražného chleba. Jednotlivé operácie sú opísané tak, ako sa realizujú v malých, stredných, ale aj veľkých priemyselných pekárňach. Pri dôležitých technologických operáciách poskytuje prehľad strojných zariadení.
Učebnica Strojníctvo 4 obsahovo nadväzuje na predchádzajúce učebnice strojníctva. V jej prvej časti sa žiaci oboznámia s výrobou ďalších nenormalizovaných polotovarov tvárnením, konštrukčnými plastmi, povrchovými úpravami strojových súčiastok, s prevádzkou a údržbou výrobných zariadení.
Učebnica Technológia 1 kuchár poskytuje základné a správne zásady pri predbežnej úprave surovín, tepelných úprav potravín a príprave jedál, ako sú polievky, prílohy a doplnky k jedlám, omáčky. V učebnici je tiež spracovaná problematika normovania a kalkulácie teplých jedál.
Učebnica Strojníctvo 1 obsahuje 2 tematické celky – Mechanika a Strojárska technológia. Obsahuje informácie o technológii výroby materiálov používaných v strojárstve, o polovýrobkoch a meradlách. Druhá časť je venovaná statike, pružnosti a pevnosti telies. Učebnica je určená pre žiakov študijných odborov technické a informatické služby.
Učebnica Mikrobiológia 2 je pokračovaním učebnice Mikrobiológia 1.Učebnica obsahuje učivo o genetike mikroorganizmov, metabolizme, využití mikroorganizmov v priemysle, hľadaní pôvodcov humánnych ochorení a o likvidácii nežiaducich mikroorganizmov.
První z řady učebnic dějepisu pro gymnázia a střední školy – uplatní se především na gymnáziích, ale i na dalších typech škol, neboť je v učebnicích graficky odlišen základní výklad od rozšiřujícího textu. Vzhledem k rozvržení učiva s důrazem na nové dějiny umožňuje i dobrou přípravu na VŠ.
Učebnica Hospodárska geografia pre 1. ročník podáva komplexný pohľad na ľudstvo a jeho činnosť, regióny a štáty sveta s dôrazom na ich hospodárstvo v širších, medzinárodných súvislostiach. Učebnica je rozdelená na dve časti. V jej druhej časti sa nachádza kapitola o Európe, pričom ťažisko je kladené na hospodárske aktivity jednotlivých štátov.
Učebnica Hospodárska geografia pre 1. ročník podáva komplexný pohľad na ľudstvo a jeho činnosť, regióny a štáty sveta s dôrazom na ich hospodárstvo v širších, medzinárodných súvislostiach. Učebnica je rozdelená na dve časti. V jej prvej časti sa nachádza úvod do geografie, humánna a regionálna geografia sveta – Ázia, Afrika, Austrália a Oceánia, Amerika.
Učebnica Ekonomika pre 4. ročník svojím obsahom nadväzuje na učebnicu Ekonomika pre 3. ročník. Bližšie sa venuje tematike cenných papierov, daňovej sústavy, riadiacich procesov v podniku, bankám a ich postaveniu v bankovej sústave, činnosti poisťovní, zahraničnému obchodu a medzinárodnej ekonomickej integrácii.
Učebnica Ekonomika pre 3. ročník je prevažne zameraná na podnikové činnosti. Prvá a druhá kapitola sa zaoberá personálnymi činnosťami v podniku. Tretia kapitola sa venuje ekonomickej stránke činnosti podniku – nákladmi, výnosmi, výpočtom výsledku hospodárenia. Ďalšie tri kapitoly sa zaoberajú finančným hospodárením podniku.
Učebnica Cestné vozidlá I poskytuje základné informácie o konštrukčnom riešení cestných vozidiel celkovo, ale aj jednotlivých skupín a podskupín. Učebnica sa zameriava na karosérie, príslušenstvo vozidiel, mechaniku cestných vozidiel, rámy vozidiel, nápravy vozidiel, kolesá a pneumatiky.
Učebnica Biotechnológia 2 pre chemické študijné odbory svojím obsahom nadväzuje na učebnicu Biotechnológia 1 pre chemické študijné odbory.
Učebnica Biotechnológia 1 pre chemické študijné odbory obsahuje základné pojmy a postupy používané v biotechnológiách, ale aj konkrétne biotechnologické procesy vybraných produktov.
Učebnica Administratíva a korešpondencia pre 4. ročník obchodných akadémií sa venuje formálnej úprave, štylizácii interných písomností, obsahu a forme personálnych písomností, osobným listom vedúcich pracovníkov, jednoduchým právnym písomnostiam a cudzojazyčnej korešpondencii v anglickom a nemeckom jazyku.
Učebnica Administratíva a korešpondencia pre 3. ročník obchodných akadémií nadväzuje na učebnice Administratívy a korešpondencie pre 1. a 2. ročník. Prvá kapitola sa zaoberá písomným stykom, jeho významom a organizáciou, rozdelením písomností a právnou úpravou registratúry.
Učebnica Administratíva a korešpondencia pre 2. ročník obchodných akadémií svojím obsahom nadväzuje na učebnicu Administratíva a korešpondencia pre 1. ročník.
Učebnica Administratíva a korešpondencia pre 1. ročník obchodných akadémií je spracovaná ako cvičebnica pre nácvik klávesnicovej gramotnosti. Učivo je rozdelené do 6 tematických celkov.