Učebný text je určený študentom všeobecného veterinárskeho lekárstva.
Vysokoškolská učebnica ,,Všeobecná hygiena a analýza potravín je určená pre študijný program Všeobecné veterinárske lekárstvo Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach. Predložená vysokoškolská učebnica je napísaná v rozsahu 162 strán s ilustráciou obrázkov v počte 32 a tabuliek v počte 10.
Základy parazitológie pre farmaceutov (Kočišová A., Letková V.) je vysokoškolská učebnica, venovaná zdanlivo špecifickej problematike parazitológii pre farmaceutov. Sme však presvedčení, že táto téma si nájde svoje miesto aj pri štúdiu veterinárskej medicíny.
Vysokoškolská učebnica Bezpečnosť a kvalita rastlinných produktov sa zaoberá technológiou a bezpečnostnými systémami v jednotlivých procesoch spracovania vybraných druhov ovocia a zeleniny, cereálií, rastlinných tukov a olejov, netradičných zdrojov bielkovín, korenia, vegetabilných pochutín, sladidiel ako aj charakteristikou a použitím technologických prísad a
Vysokoškolská učebnica Cvičenia zo všeobecnej zootechniky je určená pre študentov Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie pre študijné programy Všeobecné veterinárske lekárstvo, Bezpečnosť krmív a potravín, Vzťah človek - zviera a jeho využitie v canisterapii a hipoterapii, Kynológia a Hygiena potravín.
V súčasnosti sa zvyšujú nároky na hygienicko-epidemiologický, resp. epizootologický režim vo farmaceutických a zdravotníckych zariadeniach. Infekčné choroby sa vyskytujú hlavne v období, kedy dochádza k nedostatkom v dodržiavaní zásad asanácie. Dodržiavaním hygieny prostredia sa dá zabrániť vzniku a šíreniu infekčných chorôb.
Učebný text prehľadnou formou ponúka základné teoretické poznatky o mikroskopickej štruktúre živého organizmu, ktoré sú nevyhnutným predpokladom na úspešné zvládnutie odborných predmetov v priebehu ďalšieho štúdia.
Vysokoškolská učebnica kolektívu autorov Technológia výroby, bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov pre magistrov približuje študentom základné poznatky o bezpečnosti a kvalite mlieka a mliečnych výrobkov v nadväznosti na ich technológiu výroby a hygienické aspekty.
Pri posudzovaní všeobecných hygienických požiadaviek a zabezpečení kvalitných potravinárskych výrobkov musíme vychádzať z analýzy možných rizík, ktoré môžu vznikať od prvovýroby až po konzumáciu.
Vysokoškolská učebnica Technológia a bezpečnostné systémy rastlinných komodít II naväzuje na Vysokoškolskú učebnicu Technológia a bezpečnostné systémy rastlinných komodít I.
Poslucháčom farmácie predkladáme vysokoškolskú učebnicu z fyziológie a patologickej fyziológie, ktorá zohľadňuje špecifické požiadavky kladené na absolventa tohto študijného programu. Farmaceuti sú súčasťou zdravotníckej starostlivosti o človeka a zviera, aktíve sa zúčastňujú na určovaní resp.
Ovocie a zelenina sú dôležitou zložkou výživy predovšetkým svojimi dietetickými, výživovými a senzorickými vlastnosťami.